Garret Distribütörü Gıco Oldu

0
897
Garret Distribütörü

Turboşarj, otomobil motorlarının verimini arttıran bir sistemdir. Son dönemlerde üretilen dizel otomobillerin tamamında; benzinli otomobillerin ise büyük bir çoğunluğunda bulunur. Dünyaca ünlü turbo üreticisi Garrett oldukça başarılı işlere imza atmıştır. Garrett firmasının yeni distribütörü, merkezi İzmir’de bulunan GICO oldu. GICO bünyesinde bulunan İkiler Yedek Parça Otomotiv ve Garrett arasında yapılan anlaşmayla birlikte çalışmalar başladı. Garrett firması 3 milyar dolar ciroya sahip olan 1250’si mühendis olan 7500 çalışana sahip olan; 5 Ar-Ge labaratuvar tesisi ve 13 fabrikada üretim yapan dünyaca ünlü bir firmadır. Garret Distribütörü GICA oldu.

Garret Distribütörü GICO Oldu

Amerikan kökenli olan Garrett şirketinin üretmiş olduğu turboşarjlar; benzinli, dizel otomobillerden ağır ticarilere kadar birçok vasıtada kullanılıyor.

GICO; İkiler Yedek Parça, otomotiv ve Gaspa otomotiv soğutma sistemlerinin ortak markasıdır. Otomobil, enerji, çelik ve gemi gibi çeşitli alanlarda dünyanın önde gelen firmalarına hammadde ve sarf malzeme tedarikçisidir.

Garret Distribütörü

GICO, Avrupa ve Orta Doğu’daki ofisleri ve İzmir’deki genel merkezi aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine hizmet sunarken, tedarikçilerine de erişim imkanına sahiptir. İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) ve İzmir Manimen Serbest Bölgesi’ndeki fabrika yatırımları ile 20’den fazla OEM müşterisine hizmet vermektedir.

GICO, 1949 yılında faaliyete geçen PADULANO ailesinin ticari markasıdır ve halen faaliyet gösteren Gaspa şirketi ve İkiler Capital Grubu’nun baş harfleri bulunmaktadır. Küresel bir marka olmaya çabalayan GICO, 45 yıllık otomotiv tarihinde büyüyor.

Turbolu ve Turbosuz Motorlar Arasındaki Teknik Farklar

  • Turbolu motorların manifoltları, turbosuzlara göre daha farklıdır.
  • Turbo araçların silindir kapak contası, yüksek basınca uygun olarak üretilmiştir ve turbosuzlara göre çok daha dayanıklıdır.
  • Turbolu araçların subapları daha sert ve basınca dayanıklı olarak üretilmiştir. Aksi halde yüksek basınç subapların yamulmasına sebep olacaktır.
  • Turbolu araçların pistonları turbosuzlara göre çok daha sağlamdır. Eğer turbosuz bir araca turbo eklenir ve piston gibi elemanlarda değişime gidilmezse pistonlar delinir.
  • Turbolu araçların büyük bir çoğunluğunda intercool bulunur. Ancak turbosuz araçların hiçbirinde bulunmaz.
  • Turbolu araçların krank mili, turbosuz araçlara göre daha farklı bir hammaddeye sahiptir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here