Geely Aston Martin firmasının %7.6’lık hissesini satın aldı. Böylece Geely firması hisselerine bir yenisini daha ekledi.

Geely’nin Ortak Olduğu ve Hisse Satın Aldığı Markalar

Geely dünya çapında yapmış olduğu yatırımlar ve ortaklıklar markasını küresel anlamda söz sahibi yapmak istiyor. Bu amaçla firma pek çok firma ile ya ortaklık kuruyor ya da hisse satın alma yoluna gidiyor.

Bu yüzden dolayı Geely, Mercedes-Benz ile iş birliği yapmaya karar vermişti. Ayrıca İsveç firmalarından Volvo, Polestar ve Lynk&Co firmalarını satın aldı.

Geely Aston Martin

Tüm bu satın alımlarının ardından firma uzun süredir Aston Martin firmasını da satın almak istiyordu. Bunun sonucu olarak Geely 2018 yılında Aston Martin halka arz edildiğinde teklif yapmıştı. Ancak bu teklif daha ileriye gitmedi. Satın alma gerçekleşmedi.

Ancak Geely Aston Martin’den vazgeçmek istemiyordu. Bu sebeple 2022 yılının Temmuz ayında firma Aston Martin’e bir teklif daha yaptı. Ancak Aston Martin hissedarlara herhangi bir kazanç sağlamayacağı ve de çoğunluk hisselerini satın almak istediği için reddedilmişti.

Geely Aston Martin’in Hisselerini Satın Alıyor

Geely Aston Martin tarafından çoğunluk hisseleri için sürekli red cevabı almıştı. Ancak Geely Aston Martin’den bir türlü vazgeçmedi. Çoğunluk hissesini alamayan firma Aston Martin’in %7.6 hissesini satın almış oldu. Böylece firma çoğunluk hissesini alamasa da Aston Martin’in ortaklarından biri oldu.

Geely CEO’su Donghui Li yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Aston Martin ile yapacağımız işbirliği için çok heyecanlıyız. Bu sayede gelecekteki sürdürülebilir ve yüksek kâr marjı hedefimize bir daha yaklaşmış olacağız.”

Geely %7.6 oranında hisse karşılığı olarak ne kadar para verdiğini resmen açıklamadı. Sektör kaynaklarını verdiği bilgilere göre Geely yeni çıkacak Lotus modellerinde Aston Martin’in teknolojilerini kullanmak istiyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here