Gitarlarla İsmini Paylaşan Otomobiller

4
2118

İsmini Gitarlarla Paylaşan 9 Otomobil.

Sürekli yeni tasarımlar, teknolojiler, otomobillerden bahsettiğimiz yoğun haber düzenini 5 dakikalığına kenara bırakın. Gelin hem bu harika otomobiller hem de en az onlar kadar değerli gitarlara göz atın. Birbirlerinden mi esinlendiler yoksa tamamen farklı anlamları mı temsil ediyorlar ? İsmini gitarlarla paylaşan 9 otomobili sizin için derledik.

1. Gibson Firebird / Pontiac Firebird,

Gitar olan Gibson Firebird’ün ünlü olmasının ilk sebebi olarak muhteşem tasarımını sayabiliriz. Ezeli rakibi olan Fender’lara çok benzese de boydan boya tasarımı ve mini humbucker’ları sayesinde Gibson karakterini kaybetmemiş.

Pontiac Firebird ise Ray Dietrich’in elinden çıkan efsanevi tasarımlardan sadece biri. Hala pek çok açıdan zamanının çok ilerisinde bir otomobil.

2. Jaguar / Fender Jaguar Gitarlarla

Bu otomobil ve gitar aynı ismi paylaştığı gibi görenlerde yarattığı his yine aynı. Bu gitarı gören bir müzisyen bu Daphne Blue 2002 Fender’e mutlaka sahip olmam gerek diye düşünür. Aynı şekilde bir otomobil koleksiyoneri de bir Jaguar sahibi olmamalıyım der.

 

3. Mercury Marauder / Fender Marauder Gitarlarla

Evet, bu çok havalı bir isim, ama gitarı iyi yapan sadece bu değil. Fender Maruder tam bir düğme şöleniydi, çalan kişi gitarın çıkaracağı ses üzerinde maksimum kontrol yeteneğine sahip olurdu. Keşke bir tanesinin sahibi olsaydım demekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Leo Fender, henüz Marueder modeli prototip aşamasındayken firmayı sattı ve yeni sahiper bu kadar kompleks bir gitar üretimine hiç olumlu yaklaşmadı.

Otomobil olan Mercury Marauder hakkında ise söylenecek çok söz yok. Kendisi aslında sadece deri değiştirmiş bir Ford Crown Victoria. Kocaman motoru, geniş iç hacmi ve “Amerikan” ünvanını hak edecek büyüklükte bagajıyla o tam bir Amerikan.

4. Gibson Thunderbird / Ford Thunderbird

Gibson Thunderbird ise 6 ince tel yerine 4 kalın tele sahip bir bass gitar. Tabii ki onu da diğerlerinden ayıran pek çok özellik var ama bunların en başında adeta yakışıklı bir gitar olması geliyor.

Ford T-Bird’ün tanıtılmaya ihiyacı yok. Ford’un birinci sınıf, büyük lüks otomobili olan Thunderbird  o kadar geniş ve lükstü ki Ford’un üst düzey alt markası Lincoln, onu Continental kişisel lüks otomobilinin temeli olarak kullandı.

5. Fender Mustang / Ford Mustang Gitarlarla

 

6. Framus Diablo / Lamborghini Diablo Gitarlarla

7. DeSoto Coronado / Fender Coronado

8. Gretsch Falcon / Ford Falcon

9. Fender Tornado / Oldsmobile Toronado Gitarlarla

 

Kaynak : TopGear

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here