Golf 8 GTI Hakkında 7 Detay

4
12916

On yıllardır süre gelen bir gelenek haline gelen Volkswagen Golf, sekizinci jenerasyon ile yeni yüzüne kavuşuyor. 11 farklı motor seçeneği ile piyasaya sürülecek olan Golf 8 ile ilgili yenilikleri daha önceki yazılarımızda ele almıştık. Golf 8 GTI ile ilgili bazı teknik ve görsel detayları ele aldığımız incelememize de buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda ise otomobil dünyasını yakından takip eden isimlerce hazırlanmış, Golf 8 GTI hakkında edinilen bilgilerden yola çıkılarak derlenmiş 7 önemli ayrıntıya değineceğiz.

1. Yeni Teknoloji ile Ferrari Gibi Daha Hızlı

Golf 8 GTI, bir önceki nesil Mk7 GTI’e göre Ehra-Lessien pistini 4 saniye daha kısa sürede bitirdi. Bu iyileşmenin bir kısmını yeni lastiklerine borçlu olduğu gibi aslında asıl önemli olan başka bir değişken var: Teknoloji.

Test sürüşlerini yapan sürücüler pistte ESC (Elektronik Denge Kontrolü) fonksiyonunu genelde devre dışı bırakırlar. Çünkü ESC, araç kaymaya başladığında veya bir teker çekişten düştüğünde gücü keser. Golf 8 GTI’e gelindiğinde ise ESC kapatmak yerine onu spor modunda çalıştıran sürücüler virajlarda daha verimli bir performans elde ettiler. Yeteneklerin yetmediği yerde algoritmaları devreye sokan bu sistem Golf 8 GTI’e ciddi bir avantaj sağladı. Bu aslında garip değil, Ferrari de SF90 Stradale gibi bir süper spor aracın ESC modu açıkken daha iyi bir performans sergilediğini açıklamıştı.

2. Direksiyon Tuşları Duruşuna Yakışmamış

Parlak ve kaygan yüzeyli tuşlar biraz demode bir konsepti andırıyor. Geleceğe dair bir fikir vermekten uzak bu tuşlar, sanki 90’larda oluşturulmuş bir konsept araca aitmiş izlenimi veriyor. 2020 yılında Volkswagen hot-hatch sınıfında görülmemesi gereken bu yarı tıklanabilir tuşlar, Cupra Leon ve Audi S3’te bulunmuyor.

3. Volkswagen İç Mekandaki Sürprizlerine Devam Etmiş

Yeni GTI dışarıdan daha da agresif ve dolgun görünüyor. Peki ya Volkswagen iç mekanda bir değişikliğe gitmeseydi? Biraz üzülür ancak pek şaşırmadınız. Ancak Volkswagen, bunu yapmadı. Vites topuzu plastik bir malzemenin ürünü ancak golf topu desenli yüzeyi tamamen yeni bir his veriyor. Ayrıca ekose desenli koltuklar da iç mekanda enteresan bir atmosfer yaratmış.

4. Kişiselleştirilebilir Süspansiyon Kendine Hayran Bırakacak

Dinamik Şasi Kontrolü ile yeni bir oyun dünyasına hazır olun. Artık yalnızca Comfort / Normal / Sport modlarına sıkışıp kalmaycaksınız. Önünüzde duran kocaman dokunmatik ekrandan süspansiyon ayarlarını değiştirebilecek ve bunları kişiselleştirerek menüye kaydedebileceksiniz.

5. Altı İleri Manuel Şanzıman Sevenlerini Bekletecek

Arabayı çalıştırıp hareket etmek istediniz, ancak debriyaj yok. Evet, Mk8 GTI 7 ileri çift kavrama DSG ile geliyor. Altı ileri manuel şanzıman severler ise biraz beklemek zorunda. En azından manuel şanzımanın bir opsiyon olarak tutulması bekleniyor.

6. En Yakın Rakipleri Focus ST ve Hyundai i30N

Otomobil Dünyasında en merak edilen sorulardan birisidir: Bu otomobil kimin satışlarına ket vurarak yükselecek? Genelde bu soruya verilen cevap ‘Bu otomobil rakipsiz!’ olsa da gerçek pek öyle değildir. Bir önceki nesilden gelen şikayetleri ve eleştirileri dikkate alarak geliştirilen Gold 8 GTI’nin rakipleri de ilk etapta Focus RS ve Hyundai i30N olarak görünüyor.

Ford, Focus RS’i Golf GTI ve Honda Type R arasında bir yere koyarken, Hyundai de ilk hızlı i30’u üretirken Megane RS ve önceki nesil Golf GTI’lerden etkilenmişti. Şimdi ise parmaklar yine birbirlerini gösterir duruma döndü.

7. Daha Hızlı GTI’ler de Gelecek

Şimdilik GTI’nin yalnızca 242 PS gücündeki standart modeli görücüye çıksa da daha hızlı versiyonları da bekleniyor. Sınırlandırılmış maksimum hız ve kayma yeteneği ile gelen GTI’nin yeni versiyonlarında pist severler için yenilikler olacağı muhakkak. Yeni bir ‘TCR Limited Edition’ modeli ile gelmesi beklenen Golf, bakalım bu sınıfta rakipsiz olabilecek mi.

 

Kaynak

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here