Harley-Davidson Pan America Macera Motosikleti İncelemesini sizler için derledik. 2018’de Pan America’nın ilk duyurusundan bu yana, Harley’in Macera segmentindeki girişimi pek çok şüpheyle karşılandı. Pan America’nın tanıtımı, özellikler sayfasında neler olduğunu görmemize yardımcı oluyor. Ayrıca yeni makine hafif bir motosiklet olmasa da, sayıları kategoride olan BMW R1250GS ile rekabet edebilir. Süspansiyon hareketi, yerden yükseklik, ağırlık ve sele yüksekliği gibi temel arazi özellikleri çok iyi eşleşiyor. Yolda güveni artırmak için benzer düzeyde gelişmiş elektronik ve sürücü yardımları var. Hatta birçok sürücünün ilgisini çekeceği kesin olan, endüstride bir ilk olan bir teknolojiyi yani Uyarlanabilir Sürüş Yüksekliğini bile tanıttılar.

Harley-Davidson Pan America Macera Motosikleti; İki Farklı Türde Mevcut

Ekstra özelliklerle yüklü Pan America 1250 ve Pan America 1250 Special olarak iki türde mevcut. Her iki modelin de merkezinde, 150 beygir gücü ve 127.5 Nm’lik sıvı soğutmalı bir V-Twin olan yepyeni Revolution Max 1250 motor bulunuyor. Aynı zamanda Harley’e göre, yeni motor, arazi sürüşü için yumuşak alt uç torku sağlıyor. Motosiklet, düşük hızda gaz kelebeği kontrolüne vurgu yapan geniş bir güç bandı sunmak üzere tasarlandı. Genel motosiklet ağırlığını en aza indirmek için Revolution Max motoru şasinin merkezi üyesi olarak araca entegre edilmiştir. Ayrıca aktarma organı zincirle tahrikli olarak inşa edilmiştir.

Harley-Davidson Pan America Macera Motosikleti; İki Farklı Türde Mevcut

Pan America modelleri, elektronik olarak kontrol edilen çoklu sürüş modları ile sunulmaktadır. Ayrıca Viraj Sürüşü Güvenliği Geliştirmeleri dahil olmak üzere sürüş deneyimini geliştirmek için tasarlanmış teknolojilerle donatılmıştır. Bu geniş teknoloji, hızlanma, yavaşlama ve frenleme sırasında motosiklet performansını mevcut çekişle eşleştirmek için tasarlanmıştır. Pan America 1250 Special modeli ek olarak, elektronik olarak ayarlanabilen yarı aktif ön ve arka süspansiyonla donatılmıştır. Endüstride bir ilk olan Pan America, durma anında motosikleti otomatik olarak indiren devrim niteliğindeki yeni bir süspansiyon sistemi olan Adaptive Ride Height (ARH) ile donatılmıştır.

Şasi

Üç farklı eleman – ön çerçeve, orta çerçeve ve kuyruk bölümü – doğrudan güç aktarım mekanizmasına cıvatalanır. Bu tasarım motosiklet ağırlığını azaltır ve hassas yol tutuşuna katkıda bulunan sert bir şasi ile sonuçlanır. Dökme alüminyum salınım kolu, yaysız ağırlığı en aza indirir. Şasi, 1.58 cm’lik bir dingil mesafesi ile tasarlandı. Ve özellikle yolcu ve yüklü bagaj ile arazi manevra kabiliyeti için uygun olduğunu söylüyor.

Şasi

Harley’e göre dökme alüminyum jantlar, güçlü ancak hafif olacak şekilde tasarlandı. Taşlı yollar ve çakıllı yollar gibi asfaltlanmamış yüzeylerde kullanıma uygundur. Tubeless telli tekerlekler de bir seçenek olarak mevcuttur. Harley-Davidson ve Michelin, macera turlarıyla ilgili talepleri karşılamak için Pan America modelleri için işbirliği içinde bir Scorcher Adventure lastiği tasarladı. Ayrıca “Pürüzlü” sırt desenine sahip Michelin Anakee Wild lastikleri, maksimum arazi çekiş gücüne sahiptir. Cesur bir stil profili arayan sürücüler için Harley-Davidson Orijinal Motor Parçaları ve Aksesuarları aracılığıyla sunulacak.

Brembo Frenleme

Harley-Davidson ve Brembo, sürücüye olağanüstü frenleme hissi ve performansı sağlamak için tasarlandı. Ayrıca Pan America modelleri için tamamen yeni bir fren sistemi üzerine işbirliği yaptı. Yeni bir radyal monoblok dört pistonlu (30 mm) kaliper, toplam ağırlığı azaltır. Ancak sertliği artırmak için malzeme özelliklerinden yararlanır. Aynı zamanda çift ön fren rotorlarının çapı 320 mm’dir; tek arka fren rotoru 280 mm çaptadır. Yeni hafif ön fren ana silindiri ayarlanabilir kol tepkisi sunar.

Harley-Davidson Pan America Macera Motosikleti; Brembo Frenleme

Harley-Davidson Pan America Macera Motosikleti; Ayarlanabilir Süspansiyon

Pan America 1250 modeli, ön yükleme ve sıkıştırma/geri tepme sönümlemesi için tamamen ayarlanabilen birinci sınıf pasif ön ve arka süspansiyona sahiptir. Ayrıca ön ve arka süspansiyon hareketi 190 mm’dir. Ön süspansiyon, bir SHOWA® 1’e 1 47 mm ters çevrilmiş kartuş çatal ile sağlanır. Arka süspansiyon, inme boyunca ilerici bir his sağlayan ve yolda rahat, uyumlu bir sürüş sağlar. Ayrıca arazi koşulları için üstün destek sağlayan bir bağlantı sistemi içerir.

Dokunmatik Ekran

Tüm enstrümantasyon ve bilgi-eğlence işlevleri, eğimli bir TFT dokunmatik ekranda görüntülenir. Yansıtıcı olmayan cam kapağı, çoğu aydınlatma koşulunda görüntülemeyi kolaylaştırır. Dokunmatik ekran işlevi, motosiklet hareket halindeyken devre dışı bırakılır. Ancak sürücü, motosiklet hareket halindeyken ekran görüntüsünün birçok işlevini yönetmek için el kumandalarını kullanabilir.

Harley-Davidson Pan America Macera Motosikleti; Dokunmatik Ekran

Virajda Sürüş Güvenliği İyileştirmeleri

Pan America 1250 modeli, beklenmedik durumlarda veya kötü yol koşullarında sürücünün güvenini artıran bir teknoloji koleksiyonu olan Cornering Rider Safety Enhancements ile donatılmıştır. Sistemler elektroniktir ve yeni şasi kontrolü, elektronik fren kontrolü ve güç aktarma sistemi teknolojisini kullanır. Virajda gelişmiş teknoloji, motosikletin dik olduğu duruma kıyasla motosiklet eğildiğinde optimum müdahale için bir eylemsizlik ölçüm birimi olan IMU kullanır. Ayrıca Pan America 1250 modeli için Viraj Sürüşü Güvenliği İyileştirmelerinin unsurlarını içerir. Virajda Geliştirilmiş Elektronik Olarak Bağlantılı Frenleme ve Virajda Geliştirilmiş Kilitlenme Önleyici Fren Sistemi içerir. Ayrıca Virajda Geliştirilmiş Çekiş Kontrol Sistemi, Virajda Geliştirilmiş Sürükleme Torku Kayma Kontrol Sistemi ve Yokuşta Tutuş Kontrolü.

Harley-Davidson Pan America Macera Motosikleti; Sürüş Modları

Seçilebilir Sürüş Modları, motosikletin performans özelliklerini ve teknoloji müdahalesinin seviyesini elektronik olarak kontrol eder. Temel modelde beş mod mevcuttur (4’ü önceden programlanmıştır ve biri özelleştirilebilir). Pan America 1250 Special modeli, sahibi tarafından özelleştirilebilen iki ek moda sahiptir.

Harley-Davidson Pan America Macera Motosikleti; Sürüş Modları

Pan America 1250 modelleri için önceden programlanmış sürüş modlarına sahiptir. Bu modlar arasında Road, Sport, Rain, Off-Road ve Off-Road Plus bulunur. Her Sürüş Modu, güç dağıtımı, motor freni, Virajda Geliştirilmiş Kilitlenme Önleyici Fren Sistemi (C-ABS)’e sahiptir. Ayrıca Virajda Geliştirilmiş Çekiş Kontrol Sistemi (C-TCS) ayarlarının belirli bir kombinasyonundan oluşur. Sürücü, motosikleti sürerken veya bazı istisnalar dışında durduğunda aktif sürüş modunu değiştirmek için sağ taraftaki kumandadaki MODE düğmesini kullanabilir.

İkinci El Harley-Davidson Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here