HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

0
3103
HGS Bakiye Sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemi, otoyol ve köprü geçişlerinde pratik bir şekilde durmaya gerek duymadan geçiş yapmanızı sağlayan bir sistemdir. Geçişlerde HGS aboneliğiniz ve araç plaka tanıma özelliği sayesinde ücret tahsil edilir. HGS bakiyesi kontrol işlemi ise HGS’nin internet üzerinden çok kolay bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca PTT’nin HGS için özel sayfası üzerinden giriş yaparak bakiyenizi öğrenebilirsiniz.

PTT Üzerinden Bakiye Sorgulama İşlemi 2022

HGS Bakiye Sorgulama

  1. PTT‘nin web sitesine girilir.
  2. Müşteri hizmetleri bölümünden giriş yapılır.
  3. Kullanıcı bilgilerinizi kullanarak giriş yaptıktan sonra HGS bakiye sorgulama işlemi yapılır.

e-Devlet Üzerinden Bakiye Sorgulama İşlemi 2022

e-Devlet üzerinden HGS bakiyenizi öğrenmek mümkün. Eğer PTT sisteminde üyeliğiniz bulunuyorsa, e-Devlet sistemi üzerinden işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Telefonla HGS Bakiye Sorgulama İşlemi 2022

HGS bakiyenizi telefon aracılığıyla öğrenmek için öncelikle HGS Çağrı Merkezini aramanız gerekiyor. 0 850 460 60 60 no‘lu telefonu arayarak detaylı bilgileri öğrenmeniz mümkün.

HGS Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

HGS Bakiye Sorgulama

Araç sahipleri gişe geçişlerinde eğer bakiye bulundurmazsa ihlal geçiş nedeniyle cezai işlem uygulanır. HGS bakiye yüklemek isterseniz bunun iki farklı yolu bulunuyor.

Banka Aracılığıyla HGS Bakiye Yükleme

Banka aracılığı ile HGS bakiye yüklemek istediğinizde anlaşmalı bankalardan HGS yüklemesi yapabilirsiniz. İş Bankası, Ziraat Bankası, QNB Finansbank, Halk Bankası, Vakıfbank ve TEB şubeleri, ATM’leri ve mobil uygulama üzerinden yüklemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

PTT Aracılığıyla HGS Kredi Yükleme

PTT ile bu işlemi gerçekleştirmek için ilk önce PTT’nin resmi web sayfasını girip giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra HGS sorgulama ekranını ziyaret etmeniz gerekecektir. Burada Ödeme yap butonuna tıklayarak yatıracağınız tutar bilgisini seçmeniz gerekiyor. İstediğiniz tutarı girdikten sonra ödeme onayına tıklayarak işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

HGS Ceza Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

HGS Bakiye Sorgulama

HGS ceza sorgulama işlemi de, bakiye sorgulama gibi PTT’nin web sitesi üzerinden yapılabilir. bunun dışında e-Devlet üzerinden de yapılır. Dikkat edilmesi gerek bir diğer konu ise cezaların zamanında ödenmesidir. Ayrıca istatistik verilerine göre kullanıcıların ödedikleri faiz oranı ceza tutarının çok üstünde yer alıyor.

HGS Ücretlendirme Neye Göre Yapılır?

Ücretlendirme ise araç sınıflarına göre değişiklik gösteriyor. Toplamda 6 sınıfa ayrılan araçların ücretlendirmeleri de araç sınıflarına göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca her aracın kendi sınıfına göre HGS etiketi bulundurması zorunludur. Aksi taktirde tespit edilirse etiketleri kara listeye alınmaktadır.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here