Honda Civic e-HEV Tanıtıldı!

0
1432
Honda Civic e:HEV

2022 Honda Civic e-HEV Hatchback versiyonu ile tanıtıldı. Elektrifikasyona dönüşmeye ayak uydurma planlarına sahip model, Avrupa pazarında satılacak. Söz konusu model sadece e:HEV adı verilen hibrit versiyon ile satışa çıkacak.

Honda Civic e-HEV Özellikleri

Honda Civic e-HEV

2022 Honda Civic e:HEV’deki Hibrit sistem, 2.0 litrelik dört silindirli bir üniteye sahip. Ayrıca Atkinson çevrimi ve iki elektrik motorundan oluşuyor. Aynı zamanda her iki elektrik motoru da önde yer alıyor. 72 hücreden oluşan lityum iyon piller de arka koltukların altına yerleştirilmiş şekilde. Benzin ünitesinin, yüzde 41 termal verimlilik sağlayan yeni bir güç kontrol ünitesi tarafından kontrol edildiği söyleniyor.

Civic e:HEV’in güç aktarma sistemi otomatik olarak elektrikli, Hibrit ve benzinli modlar arasında geçiş yapabiliyor. Honda, yeni motorun küçük ve hafif olduğunu söyleyerek, motorun boyutuna rağmen çok fazla güç ürettiğini vurguluyor. Sürücü, Eko, Normal, Sport ve Kişisel modlar arasında seçim yapabilecek. Ayrıca kişisel mod ile kendi ayarınızı yapmanıza izin verecek. Söz konusu sistem toplam 184 PS güç ve 315 Nm tork üretiyor. Aynı zamanda, üretilen güç, Honda’nın mekanik sürtünmeyi azaltan sabit dişli sistemi aracılığı ile ön tekerleklere gönderilecek.

Honda Civic e-HEV Tasarım

Honda Civic e-HEV iç tasarım

Modelin tasarımı geçmiş yıllar da ABD pazarı için tanıtılan Civic Hatchback ile aynı denilebilir. Sadece arka difüzördeki krom detay Avrupa’da satılan versiyonlarda mevcut değil. İç tasarımda sadece orta konsol farklılık gösteriyor. Bunun nedeni ise vites topuzu. Bu alan, donanım seviyesine bağlı olarak 10,2 inç yüksek çözünürlüklü renkli LCD gösterge paneli bulunduruyor. Ayrıca 9 inç dokunmatik multimedya ekranı da barındırıyor. Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteğine ek olarak, sınıfının en iyisi olan 12 hoparlörlü BOSE ses sistemi de mevcut.

Honda Sensing paketi, gelişmiş güvenlik ve sürüş asistan sistemlerinden oluşuyor. Bu kapsamda 11 hava yastığı, yeni 100 derece geniş açılı ön kamera gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca geliştirilmiş yaya, şerit ve araç algılama teknolojisi de mevcut. Ek olarak yeni sonar sensörleri, çarpışma azaltıcı fren sistemi, şerit tutma asistanı gibi birçok özellik kullanıcılara sunuluyor.

Yeni Honda Civic e:HEV 2022’nin sonbaharında Avrupa’da satışa sunulmuş olacak. Ayrıca fiyatı hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı.

Sıfır km Honda Civic Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here