Honda Civic’in Görsel Tarihi

0
1668
Honda Civic'in Görsel Tarihi

1970’lerin başında oldukça makul sayılacak bir fiyatla piyasaya çıkan Honda Civic, uzun yıllar boyunca hem Türkiye hem de Amerika pazarında bir gözdesi oldu. Bugün birlikte bu efsanenin çocukluğuna ineceğiz ve başarısının tesadüf olmadığını anlatmaya çalışacağız. İşte karşınızda Honda Civic’in görsel tarihi.

İşte fotoğraflı bir Honda Civic Belgeseli

Honda Civic'in Görsel Tarihi

Honda Civic'in Görsel Tarihi

İkinci nesil Civic 1980’de piyasaya çıktığında, Honda niş bir otomobil üreticisi statüsünü aşmıştı. Hatchback için 88.6 inçlik bir dingil mesafesi ile , Civic biraz büyümüştü ama yine de yerel rekabet tarafından cüceydi. Her iki mevcut motor, 55 hp 1.3 litre ve 67 hp 1.5 litre, şimdi CVCC tasarımını kullanıyordu.

Honda Civic'in Görsel Tarihi

1984’te Arnold hâlâ Terminatördü, kefal ve neon tonları son moda olarak kabul edildi ve MTV, radyoyu önemsiz hale getirme arayışına devam etti. Honda bunu kutlamak için yepyeni bir Civic çıkardı. Ambar, sedan ve vagon gövde stillerinde mevcut olan dingil mesafesi, sedan ve vagon şimdi Accord ve Prelude ile bir dingil mesafesini paylaşırken beş inç arttı. Üç supaplı 1.5 litrelik dört silindirli motor, eski 1.3 litrelik üniteyle devam eden üç kapılı taban kapağı hariç tüm seride standart hale geldi ve FE modeli bozuldu. Bu, popüler D serisi motorun tanıtıldığı dönemdir. Ne yazık ki, bağımsız arka süspansiyon, daha kompakt bir tasarıma sahip olan için makyaj sırasında çıkarıldı.

Dördüncü Nesil:

Honda Civic'in Görsel Tarihi

Dördüncü nesil Civic, 1988’de yeni bir motor ailesi, daha havadar seralar ve önceki iki nesli tanımlayan kırışıklıklardan neredeyse tamamen yoksun daha yumuşak bir şekille piyasaya çıktı. Ayrıca hatchback ve sedan ile yeni sedan ve vagon, yeni yakıt enjeksiyonlu, 92 beygir gücünde, 1.5 litrelik 16 valfli motoru alırken, taban kapağı yakıt enjeksiyonlu 70 beygirlik bir motora sahipti. Biraz Si eylemi arayanlar, CRX Si’yi motive eden aynı 105 beygirlik 16 valfli motor ile donatılmış dört tekerlekten çekişli Civic satın alabilirler

Beşinci Nesil: 

Honda Civic'in Görsel Tarihi

Honda Civic'in Görsel Tarihi

1996 model yılı için yeniden tasarlanan Civic;modele bağlı olarak toplam uzunluk iki inçten dört inç’e çıkarken büyüme modelini sürdürdü. Ayrıca Hatchback’ler artık coupe ve sedanların 103,2 inçlik dingil mesafesine sahipti;ancak kapak kaplamalarının sayısı ikiye indirildi . 106 beygir gücü üreten ve düşük emisyonlu araç statüsü kazanan tamamen revize; edilmiş 1,6 litrelik motor, CX, DX ve yalnızca sedan LX modellerini piyasaya sürmüştür.

Yedinci Nesil:

Honda Civic'in Görsel Tarihi

Yeniden tasarlanan yedinci nesil Civic, 2001 model yılı için piyasaya çıktığında; dünya çarpıcı bir şekilde değişmişti. Ayrıca İnternet kök salmıştı; MP3 müzik dosyaları düzenli bir dolaşımdaydı ve akaryakıt fiyatları; neredeyse on yıllık alışılmadık bir istikrardan sonra; 11 Eylül olaylarının ardından tırmanmaya başlayacaktı. Civic; yeni milenyuma yeni bir stil ;ve 103.1 inçlik bir dingil mesafesi üzerinde yeni bir süspansiyon ile girdi.

Honda Civic'in Görsel Tarihi
Yıllarca süren macerasız ve mantıklı güncellemelerden sonra Honda; sekizinci nesil Civic’in piyasaya sürülmesiyle bilinen yoldan saptı. Civic; kısmen önceki modele göre güvenlik derecelendirmelerini iyileştirmek için; gereken ek hava yastıkları nedeniyle ağırlaştı. Ayrıca Yeni Civic altı ileri manuel ile 197 beygirlik bir coupe olarak piyasaya çıktı.

Dokuzuncu Nesil:

Honda Civic'in Görsel Tarihi
Bir konsept olarak ortaya çıkan dokuzuncu nesil Civic ;2011 Detroit otomobil fuarında ilk kez görücüye çıktı .Ayrıca Teknik olarak bir prototip olmasına rağmen; Honda’nın genel uygulaması; otomobil satın alan kamuoyunun dikkatini mümkün olduğunca uzun süre tutmak; için en son modellerini üretime yakın konseptler olarak göstermektedir.

Onuncu Nesil: 

Honda Civic'in Görsel Tarihi

Son olarak Honda, 2016 için yepyeni bir Civic çıkardı. Ayrıca Onuncu nesil model, dört kapılı bir sedan olarak piyasaya sürülmüştür. Ayrıca Tek otomatik seçenek bulunmaktadır ve ; sektördeki türünün en iyilerinden biri; olmasına rağmen istikrarlı bir şanzımana sahip değildir. Ayrıca Ülkemizde de çok fazla satış sayısına sahiptir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here