Honda Elektrikli Motosiklet Atağı: 3 Yılda 10 Yeni Model

0
269
Honda Elektrikli Motosiklet Atağı: 3 Yılda 10 Yeni Model

Honda elektrikli motosiklet atağı geldi. 3 yılda 10 yeni modeli piyasayla tanıştırmayı hedefliyor. Japon otomobil devi giderek büyüyen motosiklet pazarının potansiyelini fark etmiş durumda. Bu nedenle elektrikli bisikletler ile piyasadaki yerini güçlendirmeyi hedefliyor. Bunun için 2025 yılına adar 10’dan fazla model ile 1 milyonu aşkın elektrikli motosiklet satmayı amaçlıyor. 2030’a kadar da yıllık satışını 3,5 milyon adete çıkarmayı hedefliyor. Şirket 2050 yılına kadar da tüm ürünlerinde sıfır karbon seviyesine ulaşmayı hedefliyor. Bu anlamda elektrikli motosiklet, moped ve bisiklet modellere yoğunlaşacak Ama bir yandan da içten yanmalı motorları geliştirmeye de devam edecek.

Piyasaya Sürülecek Yeni Honda Elektrikli Motosiklet Modelleri

Honda Elektrikli Motosiklet Atağı: 3 Yılda 10 Yeni Model

Japon üretici yeni hedefleri doğrultusunda Asya, Avrupa ve Japonya için iki yeni Commuter EV modelini ortaya çıkaracak. Halihazırda Commuter EM ve Commuter EB ürünleri elektrikli motosiklet satışlarının neredeyse tamamını oluşturuyor. Honda da bu noktada bu modellere önem veriyor. Ayrıca FUN EV platformu modeli ile de ortaya çıkmayı hedefliyor. Ayrıca yeni nesilleri de düşünen marka Kids Fun EV modeli ile de geliyor. Böylece sürüş keyfini nesiller boyu sağlamayı hedefliyor.

Mobilitede Yeni Yazılım ve Batarya Çözümleri

Honda Elektrikli Motosiklet Atağı: 3 Yılda 10 Yeni Model

Dünya genelinde artık yeni mobilite adımları giderek artıyor. Bu anlama elektrikli motosikletlerde şarj altyapısı ve yeni batarya özellikleri ile yaygınlaşıyor. Honda elektrikli motosiklet modelleri de bu anlamda katı hal batarya ile çalışacak. Böylece pil paylaşımı da yaygınlaşmış olacak. Bu pil paylaşımı için markanın geliştirdiği Mobil Güç Paketi (MPP) motosikletler için pil paylaşım hizmeti vermeyi amaçlıyor. Bu hedef doğrultusunda yeni işbirliklerine de yeşil ışık yakıyor.

Sıfır KM Honda Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here