Honda Gold Wing: Bilim Kurgu Filminde Hissettiriyor

0
813
honda_gold-wing8-gl1000
honda_gold-wing8-gl1000

Honda Gold Wing GL 1000 Kenzo efsanenin son ürünü olarak karşımıza çıkıyor. İki tekerlekli araçların tarihinin şüphesiz en ikoniklerinden biri olan Gold Wing koleksiyonu, İngiliz eğitmen Death Machines of London tarafından özel olarak kişiselleştirilmiş yeni bir modelle zenginleştirildi.

Gold Wing GL1000’in yeniden gözden geçirilmiş versiyonu olan bu sürüm, mekanik severleri heyecanlandıracak en güzel şeye sahiptir. Bu modelde, bu iki tekerlekli araçlara neredeyse ürkütücü bir stil kazandırmak için her ayrıntıya özen gösterildi. Kenzo adlı bisiklet, 1930’da Man Adası Turist Kupasının başlangıcında yarışan ilk Japon binici olan Kenzo Tada’ya ulaşıyor. Oraya ulaşmak için denizi ve trenleri kullanarak Avrupa’ya seyahat etmek 40 gün sürdükten sonra saygı duruşunda bulunuyor.

Honda Gold Wing Bu Kez Karşılaştırılamaz

honda-gold-wing
honda-gold-wing

Ayrıca İngiliz hazırlayıcılar, bu modeli tasarlamak için General Honda Heihachirō’nin zırhından, Sengoku döneminin sonu ve Edo döneminin başlangıcındaki samuraydan ilham almışlar. Gücü, karizmayı ve sağlamlığı temsil eden kişi, bu nedenle, bu değerleri, endüstride bulunabileceklerle kesinlikle karşılaştırılamayacak bir modele aktarmıştır.

El yapımı veya 3D baskılı bu Kenzo GL1000’i oluşturan tüm parçalar, olması gerekenlere mükemmel bir şekilde uyacak ve yapılmasına izin verecek şekilde kalibre edilmiştir. Bisiklet ayrıca bu pazarda bulunan en son teknoloji ile dijital kontrol ve holografik aydınlatma sistemi ile donatılmıştır.

Tasarımda Katana Detayı

honda-gold-wing-katana
honda-gold-wing-katana

Detaylar konusunda endişeli olan hazırlayıcılar, ışığı yayan filmlerle kaplanmadan önce 18. yüzyıldan kalma bir mücevher kutusunda kalıplanmış yeni bir gövde yapmak için onu da değiştirdiler. Son dokunuş: çatalın ve farın ana hatları, Honda’nın doğduğu ülke olan Japon savaşçıların kılıcı olan katanayı yeniden üretiyor ve iki tekerlekli mekanikçilerin simgesi haline gelmiş.

Honda Gold Wing 1975 Bir Devrimdir!

Geriye dönüp baktığımızda, 1975’teki ilk Honda GL1000 Gold Wing’in devrim niteliğinde bir motosiklet olduğunu düşünmek kolaydır. Aslında bu evrimseldi, Amerikan büyük-daha-iyidir teorisine hitap etmek için inşa edilmişti. Bugün, Honda Gold Wing, arazi turu motosikleti için bir simgedir. Ancak o günlerde, Honda’nın Amerikalıların bir touring motosikletten ne istediğine dair en iyi tahminiydi.

Herhangi bir büyük şirketin iyi aydınlatılmış üst kattaki ofislerinde, maliyetler ve beklentiler gibi şeyleri analiz etmekten başka hiçbir şey yapmayan yüzlerce çalışan bulacaksınız. Her büyük şirket gibi, Honda’nın genel merkezinde de bean-counters vardı ve olmaya devam ediyor. Amerikan pazarının gücünden etkilenen kurucu Soichiro Honda, özellikle ABD’li alıcılara hitap edecek bir motosiklet yapmak istedi. Sonuç hiç fena değil!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here