Honda NC750X Motosiklet İncelemesi

2
2546

NC750X Kullanıcısına Ne Sunuyor ?

NC750X‘i Hondanın enduroya geçiş sınıfı olarak tarif edebiliriz.Bilindiği üzere motosikletli trafik polisleri de bu motoru kullanıyor. Motosikletin sahip olduğu tasarım, sunduğu performans ve yakıt tüketimi bu motosikleti alınabilir kılıyor. Bol aksesuar seçeneğiyle de tipik bir Enduro severin her ihtiyacını karşılayabiliyor. Ayrıca motosikletin sahip olduğu yetenekler, kullanıcının Enduroya çok çabuk bir şekilde alabilmesine olanak sağlıyor. Bu yazımızda NC750X’ in kullanıcılarına sunduklarından bahsedeceğiz.

Honda NC750X 

745 cc’lik bir motor hacmiyle üretilmi olan Honda Nc750X, paralel çift silindir, sıvı soğutmalı, SOHC ( üstten tek egzantirik) motor karakterine sahip olan ve 8 subaplı bir motosiklet. SOHC motorlar üretiliş tarzı sebebiyle düşük devirlerde sunduğu yüksek torkuyla, yüksek performanstan ziyade yakıt ekonomisi odaklıdır. Uzun yol, şehir içi ve daha birçok kullanımda Nc750X kullanıcısına son derece uygun bir yakıt sarfiyatı sunuyor. 54.8 hp’lik bir güce sahip olması 750 cc’lik bir motosiklet için az gözüksede enduro geçiş motoru olduğu için düşük devirde sunduğu 86 nm lik torkuyla keyifli bir kullanım sunuyor.

830 mm.’lik sele yüksekliğiyle biraz uzun boylu kitleye hitap eden bir motosiklet olsa da kısa boylular da bu motosikleti pek zorlanmadan rahatlıkla kullanabiliyorlar. 220 kg boş ağırlığa sahip olması motosikletin hem çok dengeli hem de rakiplerine göre standartların üzerinde kalmayan bir ağırlıkla kullanıcısına hitap etmesine neden oluyor. Yakıt kapasitesi 14.1 litre gibi ortalama bir kapasite olarak değerlendirilebilirken, motosikletin fazla yakıt sarfiyatına neden olmaması, tek kontakta uzun km’ler yol alabilmesini sağlıyor.

Tork Kontrol Sistemi

Nc750X’in ayrı bir özelliği ise tork kontrol sistemi. Bu sistem sayesinde motosikletin güç nedeniyle arka tekerinin kaymasıyla birlikte motosiklet otomatik olarak torku düşürüyor ve böylece tehlikeli durumların önüne geçebiliyor. Özellikle geçiş sınıfı motosikletlerinde bu özellik birçok sürücü için hayati önem taşıyor.

NC750X Performans Verileri

Motosikletin perfomans verilerini inceleyim,  NC750X 54 beygiri arka tekere 6250 devir sonrasında iletiyor. Bunun yanı sıra 4750 devirde ise 68 Nm. torku arka tekere yansıtıyor. Bu devir detayları yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi kullanılmış olan SOHC motor düşük devirde sunduğu yüksek tork ile motosikletin toparlanmasını kolaylaştırıyor. Bu da kullanıcıya yakıt ekonomisi olarak geri dönüyor.

NC750X Süspansiyon

Motosikletin süspansiyonları konfor odaklı olduğu için bir hayli yumuşaktır . Haliyle sürücülerin aşırı viraj performansı ve çok yüksek tutuş kalitesi beklemeleri yanlış ancak sele amortisörlerin yumuşaklığını biraz alıyor. Kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu motosikletin çok sert bir selesi olduğunu belirtirken, bu durum da uzun yolda sürücünün önemli ölçüde yorulmasına neden olabiliyor. Konforunun yanı sıra motosikletin fren performansı da fazlasıyla merak ediliyor. Bunun nedeni ise Honda’nın tek ön fren diski tercih etmiş olması. Motosiklet ABS’li ancak tek fren diski ilk başlarda kullanıcıların aklında bir soru işareti oluşturuyor. Ön fren aslında yeteri kadar fren performansı sağlasa da arka frenin aynı performansı sağlamadığı görülüyor. Bu nedenle fren performansının aslında ortalamanın altında kaldığı söylenebilir.

Lastik Performansı

Motosikletin fabrika çıkışlı lastikleri, kullanıcı yorumları açısından değerlendirdiğimizde, ortalama kalitede olduğunu gözlemliyoruz. Yani motosikletin lastikleri ısınmadan yeterli tutuş sağlamıyor ve hatta bazı kullanıcıların lastik değişimi yapmak zorunda kaldıkları da görülüyor. Öte yandan lastiklerin ıslak performansı da pek beğenilmiyor.

Işıklandırma

Motosikletin sahip olduğu LED aydınlatma sistemleri de her koşulda oldukça iyi bir görüş imkanı sağlıyor. LED konusunda motosikletin sinyallerini konu dışı bırakmak gerekiyor çünkü motosikletin sinyalleri halen daha halojen bir yapıya sahip. Elbette ki bu durum kullanıcılar için oldukça büyük problemlere neden olmuyor.

Motosikletin yakıt kapasitesinin 14.1 litre olması belki biraz sorun teşkil ediyor ancak Honda mühendisleri yapmış oldukları depo ile bu problemi fazlasıyla telafi etmişler. Motosikletin depo üstü ve sürücünün ön kısmında bulunan deposu, motosiklete harika bir kullanışlılık katmış. Oldukça büyük bir hacme sahip olan bu depo, birçok önemli eşyanızı bu kısımda taşıyabilmenize yardımcı oluyor. Henüz Nc750X kullanıcılarının bu depodan herhangi bir şikayette bulundukları görülmüyor çünkü depo her kullanıcıyı mutlak suretle tatmin ediyor.

NC750X El Frenine Sahip

Motosikletin bir adet el freni bulunuyor ve bu sayede eğimli yerlere motosikletin park edilmesi durumunda kayma, düşme vb. durumların önüne geçilebiliyor. Gösterge paneline gelecek olursak, ne çok fazla detay sunduğunu ne de yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. Nc750X oldukça standart bir gösterge paneliyle karşımıza çıkıyor. Kullanıcıların eksik dediği pek fazla detay da bulunmuyor. Motosikletin sahip olduğu DCT şanzıman sayesinde vites geçişleri tahmin edilenden de fazla konforlu oluyor. Debriyaj kullanılmadan tek bir tuşla vites değişikliği yapılabiliyor ve hızlı bir şekilde ivmelenilmesi gereken yerlerde bu durum büyük avantaj sağlıyor. Bunun yanı sıra kolay motor freni konusunda da DCT şanzıman kullanıcısının yüzünü güldürüyor.

Honda NC750X Yakıt Tüketimi ve Yedek Parça

Honda Nc750X, bu kategorideki rakibi olmayan ve en az yakan motosiklet olarak tanımlanabilir. Motosiklet en fazla 4.2 litrelik bir yakıt sarfiyatına neden oluyor. Bu yakıt sarfiyatı ise günümüzde 250 cc’lerin ulaştığı ve hatta geçtiği bir yakıt sarfiyatı olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle yakıt konusunda NC750X’in kesinlikle rakibi olmadığı rahatlıkla söylenebiliyor.

Yedek parça konusunda kullanıcıların herhangi bir problem yaşaması söz konusu değil ancak aksesuar ve parça fiyatları konusunda kur farkından ötürü fiyatların pahalı olduğu görülüyor.

2.El HONDA NC750X ilanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here