Honda, Sınırlı Sayıda 3.Seviye Otonom Otomobil Satacak

Japon otomobil devi Honda, sınırlı sayıda 3.Seviye otonom otomobil satacak. 3.Seviyedeki otonom araçlar, şehir içi ve şehir dışı yollarda yolculuk yapabilir, trafik ve sürücülerin zorlandığı yollarda otonom bir şekilde gidebilmektedirler. Japonya’nın en önemli otomobil üreticilerinden biri olan Honda, satmak istediği otonom teknolojisini en geniş ve sağlam araçlarından olan “Legend Sedan” serisi ile satmayı planlamaktadır.

Honda yaptığı açıklamada, 3. seviye “Trafik Sıkışıklığı Pilotu” etkinleştirildiğinde, bir sürücünün film izleyebileceğini, telefonu ile oynayabileceği, kitap okuyabileceği, yemek yiyebileceği veya ekrandaki navigasyonunu kullanabileceği söylendi. Bu sayede trafik sıkışıklıklarındaki sürüş sırasında yorgunluk ve stresi azaltmaya yardımcı olabileceğini söyledi. Özellikle Asya ülkelerindeki iş disiplini ve insanların uzun çalışma saatleri göz önüne alındığında, Honda’nın 3.Seviye otonom teknolojisi, sürücülere büyük rahatlık sağlayacaktır.

Japon otomobil üreticisi, ileri teknolojiye sahip 100 adet otomobil satmayı planlamaktadır. Bu sistem ve satış rakamları gerçekleştirildiği zaman Honda, 3.seviye teknolojiye sahip bir otomobilin seri üretimini gerçekleştiren ilk şirket olma hedefine doğru atılmış önemli bir adım olacaktır.

3.Seviye otonom sistemi neler yapabilecek?Honda, Sınırlı Sayıda 3.Seviye Otonom Otomobil

Honda Legend’in “Trafik Sıkışıklığı Pilotu” sistemi, belirli koşullar altında hızlanmayı, frenlemeyi ve direksiyonu kontrol edebilmektedir. Honda, ayrıca sürücüyü, sürücünün emniyet kemerindeki titreşim gibi kontrolü devrederken tepki vermesi için uyarabileceğini açıkladı. Sürücü tepkisiz kalmaya devam ederse, sistem çevredeki araçları, otomobilin aydınlatma sistemi ve korna ile uyarırken araç kendini yavaşlatacaktır. Daha sonra da durdurarak acil müdahalede bulunacaktır. Honda, sınırlı sayıda 3.Seviye otonom otomobil geliştirip, satma planı diğer markalar ile rekabet içinde olduğunu ortaya çıkarmaktadır.

İkinci El Honda İlanları

İkinci El Honda Legend İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here