Hükümet-Uber İşbirliği: Çukur Tespiti Onlara Emanet

2
728
hükümet-mobilite araçları
hükümet-mobilite araçları

Hükümet kararıyla Birleşik Krallık yollarının tehlikeli durumunun denetimi, Tesco, Ocado, Uber ve Deliveroo’dan gelen verilerle desteklenecek.

Hükümet Çukurlara Savaş Açmış Durumda

hükümet-çukur-savaşı
hükümet-çukur-savaşı

İngiliz Ulaştırma Bakanlığı’nın kapsamlı bir harita oluşturmak için firmalarla birlikte çalışacağını duyurdu. Birleşik Krallık’ın karayolu ağının neredeyse her santimini yaralayan çukurlara karşı bitmeyen savaş, Ocado, Tesco, Deliveroo ve Uber’in yardımıyla desteklenecek. Bu büyük mobilite firmalarının görevi, hangi yolların acil onarım ihtiyacı var belirlemek.

Yerel ile İşbirliği

Hükümet, Birleşik Krallık’ın çukurlarla işaretlenmiş yollarını düzeltmek için 2,5 milyar sterlin ayırdı. Ancak bu paraya nerede ihtiyaç duyulduğunu bulmak basit bir mesele değil. Hangi yolların onarım gerektirdiğini belirlemeye yardımcı olmak için, dört firma tarafından toplanan veriler, “yolların çukurlarla dolu olmadığından emin olmak için finansmanın en çok nerede ihtiyaç duyulduğunun en kapsamlı resmini çizmek için” kullanılacak. Ulaştırma Bakanlığı, Birleşik Krallık’ın karayolu ağında bir “seviye yükseltme” amacıyla otoyollar ve veri haritalama şirketi Gaist ve yerel yetkililerle de çalışacak.

Hükümet Türünün İlk Örneği Olarak Tanımlıyor

hükümet-uber
hükümet-uber

“Türünün ilk” projesini duyuran Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, teslimat şirketlerinin “yolları iyi bildiği” için hareketin mantıklı olduğunu belirterek, “daha iyi yol yüzeyleri hem sürücülere hem de bisikletçilere fayda sağlayarak herkes için okula dönüşün ve çalışma ortamının daha güvenli olmasını sağladığını ekledi.

Deliveroo’dan Charlie Wren: “Bu, Deliveroo kuryelerinin ve diğer yol kullanıcılarının yolda güvende olduğundan emin olmanın harika bir yolu. Yolları Deliveroo sürücüleri ve diğerleri için daha güvenli hale getirmeye yardımcı olacak bu önemli plan üzerinde hükümetle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

Çukur Problemi, otomobil sürücüleri için bir çile olmasının yanı sıra, sık sık büyük boşlukların etrafında dolaşmak zorunda kalan bisikletçiler için büyük risk taşıyor. Kasis ve çukurları zamanında görmezlerse gidonlarının üzerinden geçme riskini göze almak zorunda kalıyorlar.

Giderlerin Azalması Hükümet Adına Sevindirici

hükümet-giderleri-azalttı
hükümet giderleri azalttı

Yerel Yönetim Derneği’nden (LGA) alınan rakamlar, çukurların doldurulması, kanalların temizlenmesi ve arızalı sokak lambalarının onarılması dahil olmak üzere, konseylerin rutin bakım için harcayabilecekleri para miktarının 2009/10’da 1,1 milyar sterlin’den 701 milyon sterline düştüğünü gösteriyor. Bu yüzde 37’lik bir gider azalması diyebiliriz. Yerel yönetimler ve hükümetler için de verilerin önemi giderek artıyor. Ülkemiz adına güzel bir örnek olabilir.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here