Hyundai, 240 Bin Aracını Geri Çağırma Kararı Aldı!

0
537
Hyundai araçlarını geri çağırdı

Hyundai, araçlarını geri çağırdı!

Şirket, Amerika’da iki farklı sedan modelinin yaklaşık olarak 239 bin aracı geri çağırma kararı aldıklarını açıkladı.

Geri çağırma sadece Amerika’da satılan modelleri etkiliyor. Nedeni ise sürücüleri korumak için tasarlanmış emniyet kemerlerinin güvenli olmaması.

Geri Çağırılmadan Etkilenen Modeller

hyundai accent

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi açıklama yaptı. Açıklamaya göre, “22 Nisan 2019 – 2022 tarihleri arasında üretilmiş 61 bin Hyundai Accent bu sorundan etkilenmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Hyundai Elantra

Ayrıca etkilenen bir diğer model ise Hyundai Elantra. 12 Eylül 2020 – 2022 tarihleri arasında üretilmiş 166 bin Elantra bu sorundan etkileniyor. Aynı zamanda, 5 Aralık 2020 – 9 Mayıs 2022 tarihleri arasında üretilmiş 12 bin Elantra’da aynı sorun görüldü. Bundan dolayı Hyundai, araçlarını geri çağırdı.

Yapılan araştırmalara göre, sorunun emniyet kemeri ön gergi sisteminden kaynaklandığı belirtildi. Bu sistem, herhangi bir kaza olması durumunda düzgün çalışmayacaktır. Böylece bazı durumlarla parçalanarak kabine metal parçalar savuracaktır.

Sıfır km Hyundai Fiyat Listesi

Peki emniyet kemeri ön gergi sistemi nasıl çalışır?

Emniyet Kemeri Ön Gergi Sistemi

Aracınızın sürücü ve ön yolcu koltuklarında emniyet kemeri ön gerdirici sistemi bulunmaktadır. Ön gergi sistemine sahip olan emniyet kemerini diğer emniyet kemerleri gibi kullanabilirsiniz. Emniyet kemeri ön gergi sistemi, çarpışmanın şiddetine göre devreye girmektedir. Ayrıca hava yastığı sisteminin çarpışma sensörleri ve elektronik kontrol ünitesi ön gergi sistemini de kontrol etmektedir. Ön gergi, her bir ön emniyet kemeri sargısında  bulunmaktadır.

Ön gergi, şiddetli bir çarpışma durumunda yolcunun vücuduna daha sıkı tutması için emniyet kemerini sıkar. Sistem devreye girdiği zaman, sargılar kilitli kalacaktır. Ayrıca devreye girdikleri zaman, bazı sesler ve duman ortaya çıkabilmektedir. Bunlar zararlı değildirler. Böylece aracınızda herhangi bir yangın belirtisine yol açmazlar.

Ön gergi sistemi sadece şiddetli ön çarpışmalarda devreye girecektir. Arkadan çarpışmalar, yandan çarpışmalar, devrilmeler veya küçük önden çarpışmalar için tasarlanmamışlardır. Ayrıca ön gergiler yalnızca bir kez etkinleştirilebilir. Ön gergiler etkinleştikten sonra en kısa sürede ön gergi sistemini en yakın yetkili servise kontrol ettirmelisiniz. Kontak açık konumuna getirildiğinde gösterge panelindeki hava yastığı ışığı kısa bir süre yanıyorsa ön gergi sistemi ya da hava yastığı sistemi arızalı olabilir. Her iki sistemi de mümkün olan en kısa sürede yetkili bir bayiye kontrol ettirmelisiniz. Ön gergi sisteminde ki değişiklikleri sadece yetkili servisler yapmalıdır. Aksi taktirde ön gergi sistemi işlevsiz kalabilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here