Hyundai Bayon, Avrupa İçin Minik Crossover Oldu

0
1337
hyundai bayon

Hyundai Bayon Avrupa yollarına çok yakın…

Yaklaşık iki yıl önce, Hyundai tarafından Avrupa kıtası için küçük boyutlu bir crossover piyasaya sürülebileceği söylenmişti. O zamanlar çok havada kalan bir söz gibiydi. Fakat şu an Hyundai Kona‘nın bir küçük modeli ile bu sözün tutulacağı görünüyor. B segmenti crossover, bu yılın başlarında Avrupa Birliği’ne yapılan bir ticari marka başvurusunun ardından “Bayon” adını taşıyacak.

Hyundai, şu an için ayrıntıları açıklamak için çekingen davranıyor. Yalnızca adının Fransa’nın güneybatısındaki Bayonne şehrinden geldiğini belirtiyor. Ek bilgiler yakında açıklanacak fakat yeni küçük crossover’ın mekanik olarak i20 ile benzer olma ihtimali yüksek. Aslında bize bunun, süper mini aracın önceki nesli için Avrupa’da sunulan güçlendirilmiş bir subcompact hatchback Hyundai olan i20 Active’in yerini aldığını söylüyor.

Hyundai Bayon B Segment Olacak

4205 milimetre uzunluğunda, Kona tam olarak büyük ya da küçük bir araba değil. Bayon, i20’den (4040 mm) muhtemelen daha da küçük olacak. Hyundai’nin crossover serisine yeni gelen modelin yalnızca önden çekişli ve benzinli güçle sunulmasını bekliyoruz.

İ20, 83 hp üreten 1.2 litrelik dört hazneli temel formda sunulurken, turbo üç silindirli 99 hp veya 118 hp ve hafif hibrit teknolojileri de mevcut. Motor seçimine bağlı olarak, küçük hatchback altı ileri manuel ve yedi ileri, çift kavramalı otomatik şanzıman seçenekleri sunuyor. Hyundai Bayon için doğal emişli motor mu sunulacağı yoksa sadece turbo mu kullanılacağı kararı daha sonra açıklanacak.

Tasarımda Farklar Var

Teaser görüntüsü, arka lambaların i20’den önemli ölçüde farklı olduğunu göstermesine rağmen, stil bu noktada bir gizem olmaya devam ediyor. LED imzası bir bumerang şeklinde ve bagaj kapağında i20’ye benzer geniş kırmızı bir şerit olduğunu fark ediyoruz. Deniz mavisi boyası muhtemelen Bayon’a özel olacak lansman rengi.

Hyundai, Bayon’u 2021’in ilk yarısında Kona’nın altını çizecek bir fiyat etiketi ile Avrupa’da piyasaya süreceğini söyledi.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here