Hyundai Creta vs Kia Seltos: Karşılaştırma İncelemesi

1
1250
kia-seltos-vs-hyundai-creta
kia-seltos-vs-hyundai-creta

Hyundai Creta, kompakt SUV segmentinde bir numara konumunu yeniden kazanmak için kardeşi Kia Seltos 2020’yi alt edebilir mi?

Kağıt üzerinde, Kia Seltos ve 2020 Hyundai Creta, aynı olmasa da ikiz kardeş olabilir. Aynı şasi ve aktarma organı seçeneklerini paylaşıyorlar, ancak her iki otomobil de çok farklı bir deneyim sunduğundan benzerliklerin bittiği yer burası diyebiliriz. Yani bu karşılaştırmada, bu kardeşlerden hangisinin daha iyi bir SUV aile üyesi olduğunu söyleyebiliriz.

Genel Bakış: Hyundai Creta vs Kia Seltos

hyundai-creta-kia-seltos
hyundai-creta-kia-seltos

Her iki araba da aynı platforma dayansa da kullanılan gövde panelleri farklıdır. Aynalar veya kapı kolları gibi bileşenleri bile modellerimiz paylaşmıyorlar. En yeni araba olan 2020 Creta ile başlayalım. Creta’nın tasarımı güzel değil ama son derece göz alıcı duruyor. Büyük ön ızgara yüzünüzün içinde ve etrafındaki parlak krom şerit biraz fazla kaba denebilir. Buz küpü benzeri far tasarımı benzersizdir ve gündüz LED ışık şeridi kaşlar gibi üzerlerinde oturur. Ayrıca LED sis lambaları da Kia Seltos’un aksine, Hyundai Creta basit halojen ampullerle idare ediyor. Arkada, Creta şişkin bagaj kapağı sayesinde iri görünüyor ve LED arka lambalar da modern görünüyor. Profilden bakıldığında, Creta, geniş çamurluk kemerleri ve ona bir SUV duruşu veren kutulu oranlarla daha geleneksel görünüyor.

Dış Tasarım Karşılaştırması

karşılaştırma-dış-görünüm-kia-hyundai
karşılaştırma-dış-görünüm-kia-hyundai

Seltos, kıyaslandığında çok daha şık ve sofistike görünüyor. Önde, imzalı Kia “kaplan ızgarası” çekici görünüyor ve ince LED farlar da şık duruyor. Sportif kesilmiş ön tampon fütüristik görünümlü LED sis lambalarıyla tamamlanıyor. Arka taraftaki Seltos’un tasarımı, sportif tampon, şık LED arka lambalar ve bagaj kapağındaki kalın krom şerit sayesinde geleneksel ancak çekici diyebiliriz. Profilde bile Seltos, geniş çamurluklar ve keskin biçimde kesilmiş alaşım jantlar sayesinde atletik görünüyor. Seltos’taki dış kaplama kalitesi de Creta’nın bir adım ötesinde. Zevkli bir şekilde işlenmiş parlak siyah ızgara ve üstündeki krom şerit üzerindeki tırtıklı kaplama gibi parçalar Kia’ya daha lüks bir his veriyor.

İç Mekan: Hyundai Creta vs Kia Seltos

iç-tasarım
iç-tasarım

İçeride de Seltos, Creta’dan daha sofistike görünüyor. Kia’daki çizgi tasarımı çok Avrupalı ​​ve yüksek teknoloji ürünü görünüyor. Elbette, tasarım orijinal değil: 10,25 inç bilgi-eğlence sistemini barındıran üst dikdörtgen bölüm ve enstrümantasyon Mercedes-Benz E-sınıfından ilham alırken, klima havalandırmaları ve otomatik klima kontrol alanı size Audi’yi hatırlatıyor. Ancak hepsini bir araya getirdiğinizde, ön göğüs tasarımı modern ve zarif görünüyor.

iç-tasarım
iç-tasarım

Creta ise çok daha geleneksel görünüyor. İyi tanımlanmış bir orta konsol sayesinde tüm kontroller kolayca ele alınabiliyor. Creta’da daha alçak bir gösterge paneli var, bu da önden görüşü iyileştiriyor ve aynı zamanda kabine daha havadar bir his veriyor.

Performans

performans-karşılaştırma
performans-karşılaştırma

Hem 2020 Hyundai Creta hem de Kia Seltos, aynı 1.4 litrelik turboşarjlı benzinli motorla çalışıyor. Seltos ayrıca bu motor seçeneğiyle manuel bir şanzıman sunarken, Creta yalnızca 7 vitesli DCT şanzıman ile geliyor. Her ikisi için güç ve tork rakamları 140PS ve 242Nm’de aynıdır. Öyleyse aynı güç aktarma üniteleri tarafından desteklendiklerini düşünürsek, sürüş deneyimi benzer olmalı, değil mi? Yanlış!

Sürüşe başlar başlamaz Creta’nın Seltos’tan daha yumuşak ve daha sakin hissettiğini fark edersiniz. Seltos’un çift debriyajlı şanzımanının anında güç verecek şekilde ayarlandığı yerde, Creta’nın şanzıman kalibrasyonu daha rahat ama yeterince hızlı geliyor. Sonuç olarak, Creta dur-kalk trafikte daha kolay sürülürken, Seltos Eco modunda bile bazen biraz sarsıntılı ve fazla hevesli hissediyor. Creta da mükemmel değil, çünkü DCT şanzımanı bir tork konvertörü veya bir CVT şanzımanı kadar yumuşak hissetmiyor. Ancak Seltos ile karşılaştırıldığında, düşük hızlarda daha rahat hissediyor.

Nissan İkinci El Araba İlanları

 Kia İkinci El Araba İlanları

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here