Hyundai NFT Projesiyle Metaverse Dünyasına Giriyor

0
469
hyundai nft

Hyundai NFT sektörüne havalı bir giriş yapıyor. Güney Koreli otomobil markası, gün geçtikçe daha da büyüyen NFT dünyasında yer almayı başardı. Artık her sektörden öncüler bir şekilde NFT projeleri geliştiriyorlar. Hal böyle olunca, otomotiv sektörünün öncülüğünü Hyundai üstlenmiş oldu. Böylece tüm meraklı gözler Hyundai’ye çevrildi. Meta Kongz NFT projesi ile iş birliği yapan otomobil üreticisi topluluğuna ayrıcalıklar vaat ediyor.

Hyundai NFT Projesi: Geleceğin Araba Koleksiyonu

hyundai nft projesi

Hyundai, NFT topluluklarının olduğu pazara giriş yaptı. Böylelikle bu pazara giren ilk otomobil üreticisi olmayı başardı. Bunun için bir web sitesi, Discord kanalı ve Twitter hesabı oluşturdu. Bu kanallar üzerinden topluluğuyla iletişim halinde olacak. Ayrıca projenin daha geniş kitlelere yayılması ve anlaşılması için bir kısa film de yayınladı. Bu sayede “Metamobility Universe” konsepti anlatılmış olacak. Bu video aynı zamanda Metaverse dünyasındaki arabaların bir ön gösterimi niteliğinde. 

Meta Kongz ve Hyundai Bir Arada

hyundai nft projesi

Halihazırda NFT topluluğuna sahip olan Meta Kongz, şimdi Hyundai NFT projesi için geliyor. Eşsiz bir dijital varlık oluşturmak için tasarımıyla dikkat çeken goriller seçildi. Topluluğun Hyundai ile kolayca uyum sağlayacağını düşünen yetkililer sanal gorillere güveniyorlar. arabalar ile bütünleşmiş sanal goriller Hyundai’yi Metaverse dünyası ile tanıştırmaya geliyor.

Hyundai NFT projesi ile ilk olarak CES 2022’de açıklanan “Metamobilite” konseptini yansıtmayı amaçlıyor. Metamobilitenin olduğu bir evren kuran Hyundai, sanal goril karakterleri ile yepyeni bir dünyayı yansıtıyor. Bu sayede Dünya’dan Ay’a gidiş, mobilite çözümlerinin gelişimi görsel olarak gözler önüne seriliyor. Böylece Koreli otomobil markasının zaman ve mekanı nasıl aşacağına dair de fikir veriyor.

Hyundai NFT Projesi İlk Etapta 30 Adet ile Sınırlı

hyundai nft projesi

İlk olarak Nisan ayına özel 30 adet sanal gorile sahip olan proje zamanla genişleyecek. İlk 30 NFT’nin her biri 1 Ethereum(ETH) değerinde olacak. Hyundai’nin NFT’lerinin satışından elde edilen gelirler ise hem Hyundai yönetimine hem de topluluk üyelerine gidecek. Hyundai Global Pazarlama Direktörü Thomas Schemera, Metaverse’ün yakın gelecekte insanların günlük yaşamlarında olacağını söylüyor. Bu anlamda da sanal gerçeklik kavramının fiziksel gerçeklik kadar yaşandığı bir evren amaçlıyorlar. Hyundai sanal deneyimi ile sanal evrende yeni mobilitelerle tanışmak mümkün olacak. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan bu NFT projesi birçok anlamda ilke imza atmış oluyor.

Sıfır KM Hyundai Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here