İkinci El Araba Satışı için Kilometre Sınırına Sıra Dışı Hile

0
554
ikinci el araba satışı

İkinci el araba satışı için gelen kilometre sınırına galericiler tarafından kimsenin aklına gelmeyecek bir çözüm bulundu. Fahiş fiyat artışının ve stokçuluğun önüne geçmek amacıyla ikinci el otomobil satışına bazı düzenlemeler getirildi. Bunlardan birisi de ikinci el otomobillerin 6 bin kilometreyi geçmeden satılamamalarıydı. Fakat getirilen bu düzenlemeye de galericiler tarafından bir çözüm bulundu. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

İkinci El Otomobil Satışı İçin Gelen Kilometre Sınırı

Geçtiğimiz günlerde ikinci el otomobil satışında fahiş fiyat artışına karşı yeni düzenleme getirilmişti. Bu düzenlemeye göre ikinci el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kilometre şartı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu karara göre, sıfır olarak alınan araçlar 6 ayı ve 6 bin kilometreyi doldurmadan ikinci el olarak satılamayacak. Ayrıca bu düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yürürlükte kalacak. Kararı uzatma inisiyatifi ise 6 ayla sınırlı olarak Ticaret Bakanlığı’nda bulunuyor.

Düzenlemeye Karşı Korsan Taksi Formülü

Gazetelerde yayınlanan haberlere göre, galeri işletmeleri araçların 6 ay süresini stoklarda dolduruyorlar. Fakat galericiler, ikinci el araba satışı için gelen kilometre sınırına karşı şeytanın aklına gelmeyecek bir formül geliştirdiler. Buna göre galericiler, kilometre şartını doldurmak için korsan taksi durakları ile anlaşmaya başladı. Bu anlaşma karşılığında ise araçların 6 bin kilometre sınırı dolduruluyor. Ayrıca bunun karşılığında galeriler korsan taksicilerden 7-8 bin TL civarı ücret alıyorlar. Hatta iddialara göre sıfır araçlar ile hizmet veren korsan taksiciler bu durumu reklam kampanyasına bile dönüştürdüler.

Sonuç olarak baktığımızda ise getirilen düzenlemeler fahiş fiyatların önüne geçmekte pek başarılı olamadılar. Çünkü bayilerde yaşanan sıfır araç sıkıntısı devam ediyor. Bu sebepten de 6 bin kilometredeki araçlar, sıfır araçlardan daha pahalıya satılıyor.

ikinci el araba satışı

Diğer Bir Kurnazlık İse Oto Sanayilerde Dönüyor

İddialara göre galericiler sadece korsan taksiciler ile anlaşarak bu durumun üstesinden gelmiyor. Düzenlemeye karşı geliştirilen bir diğer formül ise oto sanayilerde saklı. Bu da hepimizin bildiği üzere kilometre düşürme veya arttırma yöntemi. Bu yöntem ile galericiler araçların kilometrelerini yükseltebiliyorlar ve satışını gerçekleştiriyorlar. Hatta iddialara göre satılan araçların kilometresi daha sonra aynı işlem ile düşürülüyor. Fakat bunların şu anlık iddialardan öteye geçmediğini belirtmekte fayda var.

Satılık Tüm İkinci El İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here