Bu zamana markalar bir sürü farklı far sistemi geliştirip araçlarına entegre ettiler. Bugün konuğumuz olan IQ LIGHT  LED Matrix farlar ile son nokta koyulmasa da üç nokta koyulmuş olabilir. Volkwagen bu far sistemi tasarlarken devrim niteliğinde işlere imza atmıştır. Lafı fazla uzatmadan bu mühendislik harikası far teknoloji özelliklerini yakından inceleyelim…

IQ LIGHT  LED Matrix Farları Özel Kılan Nedir?

Karşınızdan gelen veya önünüzdeki araçların olduğu yerlere farınızın ışığı yansımaz

Yeni Volkswagen Touareg ile gelen far sisteminin altında etkileyici bir tasarım ve mükemmel teknoloji bulunduruyor. Light LED Matrix farlar, temel işlevleri olan  kısa menzilli ve uzun mesafeli aydınlatma seçeneklerinden çok daha fazlasını sağlar. LED matris aydınlatma sistemi sayesinde, farklı sürüş koşullarına yanıt verebilen zengin bir ışık dağılım aralığı elde etmek için belirli LED modüllerini tek tek açıp kapatabilir.

Light LED Matrix teknolojisi ile, uzun hüzmelerle sürüş sırasında kamera, karşıdan gelen veya ileriye doğru giden araçları sürekli olarak izleyebilir. Kameranın algıladığı diğer araçların sürücülerinin gözlerini kamaştırmamak için belirli LED bölümleri ayrı ayrı kontrol ediliyor. IQ Light LED Matrix farlar bu özelliğiyle sizi düşünmektedir. Örneğin, bir işarete yaklaştığınızda, tabelayı aydınlatan LED modülleri ışığın göz kamaştırıcı bir şekilde yansıtılmasını önlemek için kararacaktır.Şehir içinde veya dışında farketmeksizin, bir aracı sollarken ya da kötü hava koşulları altında otoyolda ilerlemeye çalışırken aydınlatma genişliği, derinliği ve yoğunluğu gibi birçok unsur, IQ light LED Matrix farlar tarafından otomatik olarak uyarlanıyor.

Nasıl Bir Sisteme Sahip?

Gece sürüşünü daha güvenli ve daha konforlu hale getiren etkileşimli ışık kontrolüne sahiptirler. LED farlar, ayrı ayrı kontrol edilen ışık yayan diyotlardan  oluşan bir matris kullanır. Kısa farı için , 48 LED’li bir devre kartından oluşurken, uzun far için kart 27 LED’li kart kullanılmıştır.. Kısa ve uzun huzmeli farlar için kullanılan 75 diyotun yanı sıra, yakın bölge aydınlatması ve sinyal işlevleri (gündüz sürüş ve konum lambaları ile animasyonlu yön göstergeleri) dahil olmak üzere diğer işlevler için bir dizi LED vardır. Toplamda, her far 128 LED’e sahiptir.

2. El Touareg Modelleri >>

 

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here