Ineos Grenadier | Land Rover Defender Görünümlü SUV!

0
1326

Defender’dan Esinlenildi; Ineos Grenadier

Günümüzde hemen hemen her gün markalar tarafından üretilen yeni modeller çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla duyuruluyor. Bunlar bazen mevcut modellerin güncellenmiş halleri, bazen ise yeni modeller olarak karşımıza çıkıyorlar. İngiliz SUV üreticisi Land Rover’ın efsane modeli Defender, geçtiğimiz aylarda duyurduğu yeni jenerasyonunun satışına başladı. Yeni Defender’ın tasarımı, akıllara bir önceki efsane jenerasyonu getirdi. Öyle olacak ki eski jenerasyon Defender sadece bizim aklımıza gelmemiş. Bir Defender hayranı olan İngiliz kimya şirketi Ineos’un Yönetim Kurulu Başkanı Jim Radcliffe, modelin eski versiyonunun patentini Land Rover’dan istemiş fakat olumlu bir yanıt alamamıştı. Bunun üzerine Defender benzeri bir SUV üretmeyi kafasına koyan Radcliffe, Ineos Grenadier ‘i karşımıza çıkardı.

ineos grenadier

Kimya Sektöründen, Otomotiv Sektörüne!

Jim Radcliffe’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını gerçekleştirdiği Ineos, esasında bir kimya şirketi. Radcliffe’ın Defender tutkusu ile de otomotiv sektörüne girmiş bulunuyorlar. Ineos markası tarafından üretilecek olan Grenadier’in dış tasarım detayları ise çoktan paylaşıldı. İç tasarımını ve teknik detaylarını görmek için ise biraz daha bekleyeceğiz gibi gözüküyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 yılında Grenadier’in satışı başlayacak.

ineos grenadier 2

Land Rover, Ineos Grenadier ‘e Dava Açmıştı!

Radcliffe’ın eski jenerasyon Defender için yaptığı patent başvurusunu reddeden İngiliz SUV üreticisi Land Rover, Ineos Grenadier’in tasarım yönünden Defender’a benzemesi üzerine üretiminin durması için dava açmıştı. Mahkemenin verdiği karar ise Ineos’un önünü açtı. Verilen karar ile Grenadier yasal olarak üretimine devam etti.

ineos

Ineos Grenadier ‘de Hyundai Teknolojileri Kullanılacak!

Elektrikli olarak üretilecek olan Grenadier, Hyundai ile anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre iki şirket Grenadier modelinde ortak çalışacak. Ineos üreteceği SUV’nin alt yapısını Hyundai ile ortak çalışarak geliştirecek. Anlaşmaya göre Hyundai’nin Nexo modelinde kullanılan hidrojen yakıt hücre sistemi Grenadier modelinde de kullanılacak. Konuyla ilgili konuşan Hyundai Başkan Yardımcısı Saehoon Kim, “Ineos’un attığı adım, sürdürülebilir ve temiz bir ulaşım için önemli bir gelişme. Hidrojen yakıt hücreli araçların gelecekte daha da yaygınlaşmasını hedefliyoruz” dedi. Ineos’un Teknoloji Direktörü Peter Williams ise, “İki şirket arasındaki anlaşma, yeni fırsatların da kapısını aralıyor. Atılan adım, tüketicilere ulaşılabilir, çevreci ve arazi yetenekleri yüksek bir araç sunmamızı sağlayacak” diye konuştu.

İkinci el satılık Arazi, SUV Pick-up ilanları

Land Rover Defender Hakkında Az Bilinen 8 Gerçek!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here