İsmini Az Duyduğumuz Önemli Araba Markaları

İsmini her gün duyduğumuz markalar bir yana, daha kendi halinde araba markaları olduğunun hepimiz farkındayızdır. Bu markaların reklamlarını her gün göremeyiz ama otomotiv sektöründe önemli bir kısmı oluşturmaya devam ederler. Peki bu ismini az duyduğumuz önemli araba markaları nelerdir? Hangi arabaları ürettiler?

Ariel Motor Company

İngiliz sermayeli şirket, yalnızca 19 çalışanıyla nispeten küçüktür, ancak yüksek performanslı motorlu araçlar üretmektedir. Ariel Motor’un “Atom”u, dünyada yolda giden ilk dış iskelet aracıdır. Bu roadster, ton başına yaklaşık 700 beygir gücüne sahip iki koltuklu, hafif bir araçtır.

ariel atom

Hennessey Performance

Hennessey Performance, bir performans ayarlama şirketi olduğu için aslında bir “otomobil üreticisi” olarak kabul edilmeyebilir. Ancak şirket, otomobil üretimini daha etkileyici getiren markalardan bir tanesi olabilir. Hennessey’den Dodge Vipers 1990’larda yarışmaya başladığında, şirket yüksek hız bağımlısı olarak ün kazandı.

2010 yılında, Hennessey Performance, yaklaşık 270 mil / saat (435km/s)  hıza sahip, oldukça değiştirilmiş bir Lotus Exige olan Hennessey Venom GT’yi tanıttı. Bunlardan sekizi 1 milyon dolara inşa edildi ve bu araçlardan biri Aerosmith’in solisti Steven Tyler’a ait. Bu, aynı zamanda dünyadaki en hızlı yasal sokak arabasıdır.

İsmini Az Duyduğumuz Önemli Araba Markaları- hennesey performance

 

Luxgen

Tayvan’da Luxgen, 2009 yılında kurulmuş tanınmış bir otomobil şirketidir. Yulon Motor Co., Ltd. adlı başka bir Tayvanlı otomobil üreticisinin bir yan markasıdır.

Genç olsalar da, şirket kesinlikle yerel pazara sunacakları çok şeyi olan bir marka olarak nitelendiriliyor. Luxgen’in ürünlerinden biri, markanın ilk üretim modeli olarak hizmet veren bir minivan olan Luxgen7 MPV’dir. Bir diğeri ise aslında şaşırtıcı derecede harika bir araba olarak nitelendirilen Luxgen U5.

Luxgen- İsmini Az Duyduğumuz Önemli Araba Markaları

Mahindra

Mahindra, merkezi Hindistan’da bulunan çok uluslu bir şirketler grubudur. Şirketin çeşitli sektörlerde işletmeleri vardır ve otomobil üretimi bunlardan sadece biridir.

Şirketin, bir Ford F-150’den bile daha iyi görülen dikkat çekici yolcu araçları ve pikap koleksiyonları var. Şirket ayrıca Mahindra Roxor gibi daha büyük ve daha hacimli araçlarının özelleştirmelerini de yapıyor. Hatta kendi isimlerinin altında SsangYong Motor adında başka bir otomobil yapım şirketi var. Mahindra ayrıca kendi hiper otomobilini üretmek için ünlü İtalyan otomotiv tasarım şirketi Pininfarina ile birlikte çalıştı.

Mahindra

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here