İtalyan Hükümeti FCA/PSA Birleşmesinden Pay İstiyor!

0
712
İtalyan Hükümeti FCA PSA Birleşmesinden Pay İstiyor!

İtalyan Hükümeti FCA/PSA Birleşmesinden Pay İstiyor!

italyan hükümetiİtalyan hükümeti FCA/PSA birleşmesinden doğan Stellantis’te hisse sahibi olmaya açık. İtalya Ekonomi Bakan Yardımcısı Antonio Misiani’ye göre, böyle bir yatırım tüm taraflarca faydalı görüldüğü sürece İtalya, Stellantis’te hisse alabilir.

Stellantis Birleşmesi Onaylandı

Bu haftanın başlarında, hem Fiat Chrysler Automobiles hem de Groupe PSA hissedarları 52 milyar $’lık birleşmeyi onayladılar. Böylece Stellantis dünyanın en büyük 4. üreticisi konumuna sahip olmuş oldu. İtalya Ekonomi Bakan Yardımcısı Antonio Misiani ise bu ortaklıkta İtalyan Hükümeti’nin de yer alabileceğini belirtti. Ancak Reuters, FCA ve PSA’nın, Misiani’nin söylediklerine herhangi bir yorum yapmayı reddettiklerini bildirdi.

İtalya Ekonomi Bakan Yardımcısı Antonio Misiani, İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği röportajda, “Fransız hükümetininkine benzer bir şekilde, bu birleşmenin bir parçası olarak İtalyan Devletinin olası varlığı bir tabu olamaz ve olmamalıdır.” dedi.

italyan hükümeti antonio misiani

En Büyük Yatırımcı Exor

Stellantis’in en büyük yatırımcısı aslında, Agnelli ailesinin holdingi olan ve FCA’nın ana hissedarı olan Exor (%14,4’lük hisse). Fransa Devleti ise, Fransız devlet bankası olan BPI France aracılığıyla Stellantis’in %6,2’lik bir hissesine sahip. Bu noktada İtalyan Hükümeti de benzer bir şekilde hissedar olmak isteğini dile getiriyor.

İtalyan Ekonomi Bakan Yardımcısı Antonio Misiani, Stellantis’in ulusal ilgiyi, istihdam ve endüstriyel bakış açısından artırdığını söyledi. Ancak, olası bir yatırımın “şu anda mevcut olmayan” belirli koşullar altında gerçekleşebileceğini belirtti. İtalyan Bakan Yardımcısı ayrıca sektörün halihazırda yürürlükte olan teşvik mekanizmalarının ötesine bakması gerektiğini söyledi. Çevresel faydaları göz önünde bulundurarak yeni bir orta ila uzun vadeli perspektif benimseme ihtiyacına değindi ve “Teknolojik zorluklar ekolojik geçişle kesişiyor […]. İşte tam da bu nedenle, karbondan arındırmaya büyük önem veren AB Kurtarma Fonu’ndan önemli kaynaklar gelebilir.” dedi.

bpi france

Stellantis’e Onay Çıktı

Otomotiv sektörünün en büyük birleşmelerinden birisi olan Stellantis’in kurulmasına dair karar da netleşti. Her iki şirketin yönetim kurulları da bu birleşmeye olumlu yaklaştılar. İki üreticinin 52 milyar $’lık yatırımla birleşmesi Stellantis markasını 4. büyük otomotiv şirketi haline getirdi. Merkezi Hollanda’da bulunan şirketin üretime ne zaman başlayacağı ise netlik kazanmış değil.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here