Jaguar F-Type modelinin 2024 yılından sonra üretilmeyeceğini resmi olarak onayladı. Bu tarihten sonra F-Type üretimi gerçekleşmeyecek.

Jaguar F-Type Hakkında

Jaguar’ın F-Type modeli 2013 yılından üretime başlamıştı. 2014 yılında ise bu araç piyasada ki yerini almıştı. İlk başlarda bu araç iki kapılı ve üstü açık yani Cabrio  spor aracı olarak piyasadaydı.

Araç Jaguar’ın XK platformunu kullanıyordu. Jaguar F-Type daha önce ki Jaguar E-Type’ın yerini almıştı. Daha sonra Coupe versiyonu satışa çıktı.

F-Type’ın Coupe versiyonu hem V-6 hem de V-8 motor seçenekleri ile satıştaydı. V-6 motoru için opsiyonel olarak ayrıca manuel şanzıman da yer alıyordu. Daha sonra bu seriye dört silindirli turbo şarjlı bir motor da eklendi.

2023 F-Type Hakkında Kısa Kısa

Ancak son model F-Type modellerinde sadece V-8 motor ve otomatik şanzıman seçeneği yer aldı. 2023 model yılı için ise F-Type V-8, 5 litre süper şarjlı bir motor ile gelecek. Bu motor araca 444 beygir gücü sağlayacak. Ayrıca 575 beygir gücünde farklı bir versiyonu da bulunacak.

2023 Jaguar F-Type P450 Coupe versiyonunun fiyatı 74.675 dolardan başlayacak. Diğer bir versiyonunun fiyatı ise 112.475 dolara kadar değişecek.

2024 Yılında F-Type Üretimi Sona Eriyor

Jaguar 2024 yılından sonra spor otomobil segmentinde bir aracı kalmayacak. F-Type’ın 75. Yıl özel sürümü Avrupa için piyasada. Bu araç üretim süreci sona erecek F-Type’ı anmak için piyasaya sürüldü.

Bir Jaguar sözcüsü üretimi sonlanacak F-Type ile ilgili ayrıca şunları söyledi:

“F tipi Amerika pazarı için son üretim yılı olacak. Muhtemelen üretimin sonlanacağı için özel bir şeyler yapacağız ancak henüz ayrıntılar belli değil.”

Jaguar 75. Yıl Özel Sürümü

Avrupa pazarı için ortaya çıkan 75. Yıl Özel Sürüm araç, 75 yıllık Jaguar spor otomobillerini temsil ediyor. Bu araç özel bir rozet ve farklı bir renk ile piyasaya sürülmüş durumda.

2024 F-Type’ın da sözcünün ifade etmiş olduğu üzere özel bir şeyler olacağını biliyoruz. Ancak detaylar belli değil. Jaguar bunun için 2024 F-Type modeline özel bir şeyler yapacak. Firma Aralık ayında 2024 F-Type için daha fazla detay paylaşacak.

Sıfır KM Jaguar Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here