Jaguar XK 1950 Modern Teknoloji ile Buluştu

0
547
Jaguar XK 1950 model, yeşil renk, önden görünüm

Jaguar XK 1950, modern teknoloji ile buluştu ve yirminci yüzyıldan yirmi birini yüzyıla geçiş yaptı. Thornley Kelham, Jaguar‘ın 1950 model spor otomobil konseptini ‘XK European’ adıyla yeniden üretti. Aynı zamanda restorasyon uzmanı olan Kelham, Concours ödülünün de sahibi. Daha önce de birçok klasik otomobili restore etmiş olan Kelham’ın yeni gözdesi klasik model Jaguar XK oldu. XK European adıyla tekrar gelen bu klasik model 245kW güce sahip. Bunu da altı silindirli motoruna borçlu.

Jaguar XK 1950 Sınırlı Sayıda Üretilecek

Jaguar XK 1950 model, yeşil renk, yandan görünüm

Yeni Jaguar XK üretimi sınırlı sayıda olacak. Bu yenilenen klasik modelin bir tanesinin yapımı yaklaşık olarak beş bin saat sürüyor. Çünkü yepyeni bir alüminyum gövde ile kaplanması ve sistemlerinin değişmesi gerekiyor. Bu nedenle bu adar emeğin karşılığa da biraz fazla oluyor. Hal böyle olunca, bu teknoloji ile buluşmuş Jaguar XK 1950 için ortalama yedi yüz elli bin sterlini gözden çıkarmak gerekiyor.

Geçmişten Geleceğe Uzanan Tasarım

Jaguar XK 1950 model, yeşil renk, arkadan görünüm

Bu klasik araba ilk haline göre daha sportif. Öyle ki Jaguar XK 1950 artık bir salon beyefendisi olmaktan vazgeçmiş gibi görünüyor. Onun yerine aksiyon sever bir milenyum gencine dönüşmüş gibi. Aracın yeni halinde tekerleklerinin çok daha geniş olması da abartı seven yanına işaret ediyor. Ayrıca araç kısa tavan yüksekliği ile de yeni nesil spor arabalara göz kırpıyor. 

Ayrıca araç birçok kişiye özel hale gelen özelliği de barındırıyor. Çünkü bu özellik neredeyse klasik otomobillerin vazgeçilmezi olmuş halde. Genellikle klasik araba tutkunları yenilenmiş modelleri kendilerine has özellikler taşımasından hoşlanırlar. Bunu gerçekleştirmek için Jaguar XK 1950’nin ahşap gösterge paneli ve gövde kaplamaları değişti. Ayrıca daha alçak bir hale gelen koltuk seviyesi ile sportif bir oturma düzeni kazandı. Ayrıca modern teknoloji iç mekanın birçok yerine girmeyi başardı. Artık elektrikli camlara, klimaya ve hidrolik direksiyona sahip. Hatta Bluetooth bağlantısı ve bilgi-eğlence sistemini de içerisinde barındırıyor. Teknolojiyle uyumu gerçekten başarılı olan bu model yepyeni bir motora da sahip. Motoru soğutması için de alüminyum bir radyatör ve bir yağ soğutucusu bulunuyor. Tüm bu özellikler sayesinde milenyum çağının arabalarının arasına karışıyor.

Klasik Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here