Jeep Compass 4xe Türkiye’de Satışa Başladı

0
1100

Jeep Compass 4xe, performansını bu sefer güçlü bir elektrikli motor ile birleştirerek bambaşka bir 4×4 deneyimi yaşatmaya geliyor. Hibrit donanımı ile düşük yakıt tüketimi sunan 4xe Türkiye’de satışa sunuldu.

Jeep Compass 4xe Hibrit Motor

Keyifli bir sürüşü aynı zamanda performans yönünden tatmin edici olmasını hedefleyen sürücülerin tercihi olan Jeep Compass modeli hibrit motorlu 4xe modeli ile satışa sunuldu. 4×4 performansının en önemli temsilcilerinden olan Jeep, bu performansı hibrit motorla güçlendirerek yeniden yazmış durumda. Tüm markalarda elektriksel motorlara bir dönüşüm süreci gözlemlediğimiz bu dönemde Jeep markasının da bu konudaki öncüsü Compass 4xe modeli oluyor. İki farklı donanım seviyesi ile satışa sunulan Jeep Compass 4xe için Türkiye’deki başlangıç fiyatı 724.950 TL.

Jeep Compass 4xe

Teknik Özellikler

Aracımız içten yanmalı 180 HP bir motora ek 60 HP gücündeki elektrikli ikinci bir motorla destekleniyor. Böylelikle de toplam 240 HP’lik bir güç imkanını sürücülerini sunuyor. Arkada yer alan 60 beygirlik elektrikli motor ile ve de 11.4 kWh batarya sayesinde 50 km menzilinde tam elektrikli bir sürüş imkanı sunuyor. Yani Compass 4xe tam elektrikli sürüş modunda 50 km menzile sahip. Paylaşılan diğer bilgilere göre araç hibrit modunda maksimum saatte 200 km hıza ulaşıyor. Tam elektrikli sürüş modunda ise saatte 130 km hız imkanı surnuyor. 100 km hıza ise yaklaşık 7.5 saniyede ulaştığı ise bir diğer paylaşılan bilgi.

Jeep Compass 4xe

Hibrit Motorla Sürüş

Yolların yeni hakimi mottosu ile Jeep Compass 4xe 3 farklı sürüş modeli sunuyor. Koşullara göre 3 farklı sürüş modundan birini seçebilirsiniz. Hybrid mod, her iki motordan gücü otomatik olarak yönetir. Elektrik modunda yanmalı motor devre dışı bırakılır ve araç, emisyon üretmeden sadece elektrik motorunda çalışır. E-Save modu, bataryanın enerjisini korur ve sürüş sırasında şarj eder. Ekolojik olarak da sürdürülebilir bir plana bağlı olan Compass 4xe, özellikle şehir içi kullanımda yakıt tüketimini ve emisyon salınımını azaltmayı hedefliyor.

Şarj

Compass 4xe’nin şarj edilmesi ile ilgili olarak da, sürücülerin standart olarak sunulan kabloyu kullanarak normal ev prizine veya easyWallbox şarj cihazına bağlama yolu ile 2 gibi kısa bir sürede sürücülerin araçlarını şarj edebilecekleri söyleniyor. . Aksesuar olarak temin edilebilen easyWallbox evde kolayca kurulabilen akıllı bir priz sistemi. Jeep firmasının paylaştığı bilgilere göre: Basitçe bir kurulum ile easyWallbox evde ne kadar enerjinin kullanılmakta olduğunu anlayabilir ve olası elektrik kesintilerini önlemek için şarj kapasitesini buna göre uyarlayabilir. Ayrıca şarj işlemini optimize etmek için önceki şarj verilerini kaydedebiliyor ve kullanabiliyor.

İkinci El Jeep İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here