Jeep’in En Ünlü Aracı: Jeep Wrangler

Jeep‘in En Ünlü Aracı: Jeep Wrangler incelemesi ve hakkındaki bilinmeyenler! Başlangıçta II.Dünya Savaşı’nda belirleyici faktörlerden biri olarak bilinen Jeep, savaştan kısa bir süre sonra halka arz oldu. 1986’da ilk Jeep Wrangler satılabilecek şekilde geliştirildi. Wrangler, ilk zamanlarından beri Jeep modellerinin en tanınmış ve popüler modeli olmayı başardı. Jeep Wrangler, modelin “CJ” (Civilian Jeep) versiyonunun daha hafif ve günlük sürüşe uygun versiyonunu da üretti. İlk Jeep Wrangler olan Jeep Wrangler YJ, sadece türünün ilk örneği olarak değil, aynı zamanda tüm zamanların en tartışmalı Jeep modeli olarak tarihteki yerini almaktadır.

YJ’yi Benzersiz Yapan Nedir?Jeepin En Ünlü Aracı: Jeep Wrangler

Wrangler adı altında ilk nesil olan YJ, Jeep’in en tanınmış ve en güçlü modelinin başlangıcıydı. AMC tarafından geliştirilmesine rağmen Jeep markası, Renault’un kontrolünde tanıtıldı. Halka ilk satıldığı zaman şirket, Chrysler’in mülkiyetindedir. Jeep üretiminde uzun süredir devam eden geleneklerin çoğunu şasiden ayrı benzer bir açık gövde ve önceki CJ versiyonunun sahip olduğu aynı dingil mesafesi ile sürmektedir. YJ’nin en benzersiz ve tanınabilir unsurlarından biri, aynı zamanda en çok tartışılan ve tartışmalı olarak kabul edilen yönlerinden biri olan far tasarımıdır.  YJ, Jeep’in dikdörtgen farlara sahip tek üretim modeli olmaktadır.

Jeepin En Ünlü Aracı: Jeep Wrangler

Model ortaya çıktığından itibaren toplamda yaklaşık 685.000 YJ Wrangler üretilmiştir. Üretimin başlangıcından sonuna kadar tüm YJ’ler, 5 ileri manuel veya 3 vitesli otomatik şanzıman ile satılmıştır. Jeep’in Ünlü Aracı: Jeep Wrangler için satış sonrasında bulunan diğer donanım paketleri, “S” ve “SE” temel paketleri, Laredo, Sport, Sahara ve son derece nadir bulunan Rio Grande (sadece 1995’te üretildi) olmuştur.

İkinci El Jeep İlanları

İkinci El Jeep Wrangler İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here