Carplay pazarın genelinde en yeni arabalara, son birkaç yıl içinde oldukça devrimci bir adım olmuştur. Yeni Honda Civic’inizi araç içi navigasyon ile dışarıda bırakmak istemiyor musunuz? Telaşa gerek yok! Uyumlu Apple iPhone’unuzu takın ve Google Maps veya Waze’i doğrudan bilgi-eğlence ekranından kullanın. Ancak daha da iyisi, iki ana akım otomobil üreticisinin, Honda ve Hyundai’nin şimdi kablosuz Apple Carplay’i seçkin modellerde kullanmaya başlamasıdır.

Kablosuz Apple Carplay nedir?

Apple Carplay’e aşina iseniz, uyumlu iPhone’unuzu (iPhone 5 ve sonrası) arabanızın bilgi-eğlence sistemine sorunsuz bir şekilde bağlayan ve telefonunuzdaki çeşitli uygulamaları ekranda kullanmanıza olanak tanıyan bir akıllı telefon entegrasyon programı olduğunu bilirsiniz. Telefonunuza bakmanıza bile gerek kalmaması için Google Maps, Spotify, What’s App gibi uygulamaları ve daha fazlasını kullanabilirsiniz. Ayrıca Siri’yi kullanabilir, kısa mesajlarınızı kontrol edebilir ve Takvim uygulamasını da kullanabilirsiniz.

Tek küçük dezavantaj, Apple Carplay’in çalışması için telefonu kablosuyla fiziksel olarak aracın USB bağlantı noktasına bağlamanız gerekmesidir. Bununla birlikte, özellikle Audi, BMW ve Cadillac gibi lüks markalar tarafından üretilen bazı yeni arabalarda artık kablo ihtiyacını ortadan kaldıran kablosuz Apple Carplay var.

Hangi Honda ve Hyundai modellerinde kablosuz Carplay var?

Honda kısa süre önce yenilenen 2021 Accord’u yayınladı ve bazı dış tasarım güncellemeleri ve yeniden düzenlenen donanım seviyelerinin yanı sıra , EX-L ve üstü donanım seviyelerine kablosuz Apple Carplay’i dahil etti. Öte yandan Hyundai, tamamen yeni 2021 Santa Fe modeli ve Elantra’da kablosuz Carplay’i piyasaya sürdü. Ford, Kia, Chevrolet, Dodge ve Chrysler gibi diğer ana markalar , yakın zamanda piyasaya sürülen seçkin 2020 ve 2021 modellerinde kablosuz Carplay’i de içeriyor.

Kablosuz Apple Carplay hakkında bu kadar harika olan ne?

Sadece arabaya takmak için telefonunuzu cebinizden çıkarmak zorunda kalmaktan nefret mi ediyorsunuz? Kablosuz Carplay’e sahip olmak bu küçük görevi atlar, çünkü siz eşleştirdikten sonra sistem telefonunuza otomatik olarak bağlanır.

Herhangi bir araca kablosuz Apple Carplay’i ekleyebilir misiniz?

Teknik olarak evet. Şu anda aftermarket bilgi-eğlence ve satın alabileceğiniz ses sistemleri olduğu için, yerleşik kablosuz Apple Carplay ile hemen hemen her araca uyabilir . Bununla birlikte, arabanızda halihazırda Carplay kablolaması varsa ve onu kablosuz yapmak istiyorsanız, bunu, aftermarket piyasada uygun bir fiyata bulabileceğiniz çeşitli aftermarket kablosuz Carplay antenleri ve donanım kilitleriyle yapabilirsiniz.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here