Kadınların Otomotiv Sektöründeki Yeri Nedir?

4
1549
kadınların-otomotiv-sektöründeki yeri önem kazanıyor
kadınların-otomotiv-sektöründeki yeri önem kazanıyor

Kadınların otomotiv sektöründeki yeri nedir? Bu soruyu yine otomotiv sektöründeki önemli kadın yöneticilerden biri olan Citroen‘in iletişim direktörü Estelle Rouvrais yanıtladı.

kadınların-otomotiv-sektöründeki-yeri
kadınların otomotiv sektöründeki yeri

Kadınların Otomotiv Sektöründeki Yeri Adına Önemli Sorular!

Cinsiyet çeşitliliğini teşvik etmek için şirket içinde hangi somut çözümler getirildi?

Estelle Rouvrais-Kişisel gelişimi desteklemek için çalışma koşulları açısından her şey mevcuttur. Bu hem kadınlar hem de erkekler için geçerlidir. Kadınlara karşı pozitif ayrımcılığa düşmek istemiyoruz. Mesleki ve kişisel yaşam arasında doğru dengeyi bulmak, daha çok destekle ilgilidir. Örneğin, uzaktan çalışmayı teşvik ediyoruz. Ayrıca toplantı saatleriyle ilgili bir tedbir politikası izliyoruz. Toplantılar 08: 30’dan önce ve 18: 00’den sonra yapılmamalıdır. Bu, işte geçirilen zamanın kişisel zamana yayılmasını önlemenin bir yoludur.

Otomotiv sektörü hala ağırlıklı olarak erkek mi?

Estelle Rouvrais- Mekanikle ilgilendiğinden, otomobilin kadınlara açık bir ortam olmadığını düşünme eğilimindeyiz. Durum hiç de öyle değil. Aksine, otomotiv sektöründe giderek daha fazla kadın var. Tabii ki iletişim ve pazarlama pozisyonlarında, ama bir tek buralar değil. Araştırma ve Geliştirme ekiplerinde de çok sayıda kadın var. Kadınların becerileri, otomobile yaklaşmanın başka bir yolu olan farklı bir bakış açısı sağladığı için genellikle takdir edilmektedir. Ayrıca araba satın alma süreci de büyük ölçüde değişti. Giderek daha fazla insan arabalarını internet üzerinden buluyor. Dolayısıyla dijital, satış stratejimizin merkezinde yer alıyor. Ve bu alanda kadın profilleri çok değerlidir.

 

Linda Jackson, 2014’ten beri Citroen markasının CEO’sudur. Bir kadın tarafından yönetilmek herhangi bir şeyi değiştirir mi?

linda jackson citroen
linda jackson citroen

 

Estelle Rouvrais- Kadın tarafından yönetilebilecek bir marka varsa, o da Citroën’dir! Citroën, kadınlar da dahil olmak üzere otomobilin demokratikleşmesinde öncü markadır. 1960’ların sonunda AMI6 modeli, o dönem için oldukça yenilikçi olan kadınlara yönelik bir otomobildi. Sınırları sarsan, çerçevenin dışında düşünmeye cesaret eden ve her şeyden önce müşteri yönünü stratejisinin merkezine koyan bir markadır. Arabalara erişimi kolaylaştırmak ve marka ile gerçek bir güven ilişkisi kurmak istiyoruz. Bu açıklık, şirketin başında bir kadının olmasıyla tamamen örtüşüyor. Linda Jackson’ın stratejisi küreseldir. Ürün var, ama aynı zamanda hizmetler, dijital vb. açısından satış noktasında neler olduğu da çok önemlidir. Markaya çok fazla tazelik getirdi. Bu sayede marka ile tüketici arasındaki ilişkiler daha akıcı ve daha sakin.

Bugün kadınların arabaları ile olan ilişkisi nedir?

Estelle Rouvrais- Aslen eril bir ortamdır, çünkü nesne mekaniktir. Ancak nesne, kadınlar için son derece güçlü bir özgürleşme nesnesidir. Bugün her iki sürücüden biri kadın. Çalışmalarımız, kadınların arabada geçirdikleri sürenin genellikle telefonlarını şarj etmek için veya ofis ile ev arasında biraz nefes almaya olanak sağlayan bir “tampon” zaman olduğunu gösteriyor.

4 YORUMLAR

  1. Kadınlar artık hayatın her alanında olması gerektiği gibi değer görüyor… otomobil konusunda ise erkekler nasıl makyaj malzemeri konusunda acemi iste kadınlarda aynı şekilde arabalar konu olunca allah hangisi tampon hangisi karışıtırıyor 🙂

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here