Karda Tesla Kullanabilir Misiniz? Elektrikli arabalar tıpkı benzinli arabalar gibidir, öyle olmayana kadar. EV’lerin bazı açıklamalar gerektirecek kadar farklı olduğunu keşfedeceğiz.

EV taraftarları size elektrikli arabaların normal arabalar gibi olduğunu söyleyecektir. Çoğunlukla, haklılar. Sağdaki pedala basarsınız ve araba gider, direksiyonu çevirirsiniz ve araba döner ve tek gerçek fark, içine ne tür yakıt girdiğidir. Yine de tamamen dürüst olursak, bu sadece çoğunlukla doğrudur. Çoğu zaman, tek fark arabaya ne tür yakıt girdiğidir, ancak ana akım alıcıların elektrikli araba satın alabilmesi için diğer farklılıkların muhtemelen açıklanması gerekir.

Bu açıklamayı sağlamak için, “Elektrikli Araba SSS’leri” adlı yeni bir bölüm başlattık ve bu, zamanın yüzde birinden gelen tuhaf soruları yanıtlamayı umuyor. Bugünün sorusu: Karda Tesla kullanabilir misiniz?

Karda Tesla Kullanabilir misiniz?

Bunu önden cevaplayalım: evet, karda Tesla kullanabilirsiniz. Karda hemen hemen her elektrikli arabayı sürebilirsiniz, tıpkı karda neredeyse herhangi bir içten yanmalı motor (ICE) ile çalışan araba sürebildiğiniz gibi. Ancak deneyim iki nedenden dolayı çok farklı olabilir. Birincisi, elektrikli otomobillerin tüm torklarını 0 rpm’de vermesidir. Maksimum güç, şimdi kesinlikle çok eğlenceli ve canlı bir sürüş sağlıyor. Ancak kaygan, buzlu bir yolda mutlaka istediğiniz şey değil. İkincisi, aşırı hava, sıcak veya soğuk, aracınızın verimliliği üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Bu, pilinizde tam bir “tank” elektron ile daha kısa bir sürüş aralığına sahip olacağınız anlamına gelir.

Karda Tesla Kullanabilir Misiniz?

Ve elbette, aşırı hava koşullarının ICE ile çalışan arabalarda yakıt ekonomisi üzerinde gözle görülür bir etkisi vardır. Bir EV’de daha önce bir çıkışı durdurmak zorunda kalırsanız? Bu, on dakikalık bir şarj duruşu ile saatler sürebilecek bir duruş arasındaki fark anlamına gelebilir.

Peki, EV ile gezilerinizin sevgiyle hatırlayacağınız harika deneyimler olmasını sağlamak için hangi adımları atabilirsiniz?

Elektrikli Arabanızı Kışa Hazırlayın

Kış Lastikleri

Dondurucu yağmur, sulu kar veya karın yağdığı bir bölgede yaşıyorsanız, kış lastiklerine yatırım yapmak çok mantıklıdır. Aylarca çok kar alan bir yerde yaşıyorsanız, kar lastikleri olmazsa olmazlardandır.

Karda Tesla Kullanabilir Misiniz?

Hiç kış lastiği ile buzda araba kullanmadıysanız, bunun tamamen farklı bir deneyim olduğunu söylediğimizde bize güvenin. Çekiş, frenleme ve dönüş bir aracın dinamikleri ve yol tutuşunun her yönü iyileştirilir. Ayrıca “yaz” lastikleri ile “kış” lastikleri arasındaki fark, iki tekerlekten çekiş ve dört tekerlekten çekiş arasındaki farktan bile daha çarpıcıdır.

AWD ve 2WD ve Kış Lastikleri

Videoda da görebileceğiniz gibi, dört tekerlekten çekiş, fizik yasalarını geçersiz kılmaz. Hava koşullarına saygı duymazsanız, yine de bir kar sürüklenmesinde sıkışıp kalabilir veya buzlu bir rampada dönebilirsiniz. Ayrıca arabanıza uygun botlar giymek, ayağınıza uygun botlar koymak kadar önemlidir.

Bu nedenle, karda ve buzda bir Tesla kullanmak istiyorsanız, Tesla çevrimiçi mağazasında veya T Sportline gibi saygın bir Tesla aksesuar ve performans mağazasında kış lastiği seçimine göz atın. Diğer EV’ler için, önerilen lastikler için satıcınıza danışın veya lastik uzmanları ile sohbet edin.

2. Ön Cam Silecekleri ve Silecek Sıvısı

Yeni bir silecek seti, özellikle yoğun sulu kar ve dondurucu yağmurlu havalarda görünürlükte çarpıcı bir fark yaratabilir. Sileceklerinizi yakın zamanda değiştirmediyseniz, ellerinden gelenin en iyisini yapmış olabilirler. Dürüst olmak gerekirse, silecekler nispeten yavaş bozulur, bu nedenle gerçekten ne kadar kötü oldukları açık olmayabilir.

En kötü kış hava koşullarında üstün görüşe sahip olduğunuzdan emin olmak için özel silecek lastiklerini düşünün. Bosch Kar Sürücüleri veya Michelin Fahrenheit silecekleri gibi. Yeni sileceklerle ilgili en iyi şey, ilk etapta arabanızla çalışmak üzere tasarlanmış silecekleri aldığınızı varsayarsak kurulumlarının oldukça kolay olmasıdır.

Model 3’e Silecek Lastiklerinin Takılması

Yeni sileceklerin bile ön camınıza buzlanabileceğini unutmayın. Bu nedenle onları açmak için “düğmeyi çevirmeden” önce ve EV’nizi düzenli olarak park ediyorsanız yerlerinde donmadıklarından emin olmak isteyeceksiniz. Bunun dışında, sileceklerinizi servis moduna almak da yardımcı olacaktır.

Son olarak, arabanızın silecek sıvısını kış kullanımı için derecelendirilmiş bir şeyle doldurmak isteyeceksiniz. Bu, “donmayacak” demenin süslü bir yolu. Bununla birlikte, geleneksel silecek sıvınızı bir buz çözücü ile değiştirerek bunu bir adım daha ileri götürebilirsiniz.

Karda Tesla Kullanabilir Misiniz?

3. Paspaslar

Bu, kışa hazırlık listenize isteğe bağlı bir ek gibi görünebilir. Ancak Tesla bağlantı şemasına (aşağıda) hızlı bir bakış, size söylemek için yeterli olacaktır. Ne olduğunuzu tam olarak bilmiyor olsanız bile koltuğunuzun altında bir sürü pahalı elektronik kit var. Tahmin edebileceğiniz gibi, arabanızın pahalı elektroniği, içine sürüklediğiniz tuzlu, buzlu, çamurlu karla pek iyi çalışmıyor. Bu nedenle, iyi bir şekle uyan, su geçirmez yer paspasları seti olmazsa olmazdır.

Tesla’nız varsa, Tesla çevrimiçi mağazasında halınızı (ve altındaki kabloları) kış boyunca kuru tutmak için tasarlanmış bazı paspaslar bulunur. Diğer elektrikli otomobiller için, bir OEM seçeneği için yerel satıcınıza danışın. Ayrıca Volvo Koruma Paketi paspasları mükemmeldir.

4. Acil Durum Kiti

Buzlu veya elektrikli, yaz veya kış fark etmeksizin arabanızda bazı temel acil durum malzemeleri bulunmalıdır. Ancak kışın, acil bir duruma hazırlıklı olmak daha da önemlidir.

  • Düzgün şişirilmiş bir yedek lastik, bijon anahtarı ve tripod jakı
  • Jumper kabloları
  • Araç kiti ve/veya çok amaçlı bir yardımcı araç
  • El feneri ve ekstra piller
  • Aracınızı daha görünür kılmak için yansıtıcı üçgenler ve parlak renkli kumaş
  • Pusula
  • Gazlı bez, bant, bandajlar, antibiyotik merhem, aspirin, battaniye, lateks olmayan eldivenler, makas, hidrokortizon, termometre, cımbız ve anında soğuk kompres içeren ilk yardım çantası
  • Tuzsuz kuruyemişler, kuru meyveler ve sert şeker gibi bozulmayan, yüksek enerjili yiyecekler
  • İçme suyu
  • Yardım almak için yürümeniz gerekebilir diye yansıtıcı yelek
  • Cep telefonunuz için araç şarj cihazı
  • Yangın söndürücü
  • Koli Bandı
  • Su geçirmez yağmur panço
  • Soğuk hava için ek öğeler arasında kar fırçası, kürek, ön cam yıkama sıvısı, sıcak tutan giysiler, cat litter (ek çekiş için) ve battaniyeler bulunur.

Elbette, liste biraz abartılı görünebilir, ancak tüm temelleri kapsıyor. İyi bir acil durum kitine sahip olduğunuz sürece, uzun süreler için yolda mahsur kalmanız durumunda muhtemelen sorun yaşamazsınız. Ayrıca bir ilk yardım çantası, bir el feneri, su ve sıcaklık için bir tür ek katman (ceket veya termal battaniye gibi) ile kurtulabilirsiniz.

Karda Tesla Kullanabilir Misiniz?

Bununla birlikte, karlı ve soğuk günlerde bir kar fırçası ve buz kazıyıcı kombinasyonu olmazsa olmazlardandır. Hangisini satın alacağınıza gelince, New York Times’dan daha fazla güvenilirliğe sahip bir gazete isteyemezsiniz ve 2021’de satın alabileceğiniz en iyi kar fırçası/buz kazıyıcı kombinasyonu olarak Hopkins SubZero 80037’yi seçti.

5. Car Wash/Araba Yıkama

Halının altındaki tüm pahalı kablolar ve elektronikler hakkında konuştuğumuz paspas bölümündeki o satırı hatırlıyor musunuz? Arabanızın altında çok daha pahalı şeyler var. Ayrıca bunların her bir parçası, süspansiyon kontrol kollarından fren hatlarına, aks pabuçlarına ve akülerin kendisine kadar, tuz, buz ve çamura bulanmamak daha iyidir. Yollarda tuz varken en az iki haftada bir arabayı yıkamalarını sağlayın.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here