Kar fırtınaları, farklı yoğunlukları ve sonuçları olan birçok bölgeyi kapsarlar, ancak hepsinin ortak bir yanı vardır. Etkileri altında araç kullanmak tehlikelidir ve bu nedenle tavsiye edilmez. Karlı yollarda sürüş yapacak olan yolcular ve sürücüler için bazı önemli dipnotları sizin için hazırladık.

Karlı Yollarda Sürüş Yapacaklar İçin Tavsiyelerimiz

Kötü hava şartları için ilk tavsiyemiz, gerçekten gerekmedikçe araç kullanmaktan kaçınmak olmalıdır. Ve eğer başka bir alternatif yoksa, yola çıkmadan önce ve çıktıktan sonrası için belirli önerilerimiz var.

Karlı Yollarda Sürüş Yapacaklar İçin Tavsiyelerimiz

  • Yakıt deposunun dolu olduğundan emin olun:

Aracın mükemmel durumda olduğundan emin olmanın yanı sıra ve yol koşullarını kontrol ettikten sonra yola çıkmadan önce temel kurallardan biri de benzin deposunu kontrol etmektir. Yakıtsız kalmak asla iyi bir haber değildir, hatta bir fırtınanın ortasında ölümcül sonuçlar doğurabilir.

  • Ve her ihtimale karşı:

Bir battaniye, yiyecek, su ve tam şarjlı bir cep telefonu mutlaka bulundurmalısınız. Yolda sıkışıp kalma durumu varsa bol miktarda malzemeye ihtiyacınız da olabilir. Bunun miktarını siz belirlemelisiniz.

  • Lastik zincirleriniz mutlaka takılı olmalıdır ve yanınızda ekstra zincir bulundurabilirsiniz: 

Kış lastikleriniz veya lastik zincirlerinizin yolculuk için hazır olduğundan emin olun. Ve gerekirse zincirin nasıl takılacağını ve tekerleğin nasıl değiştirileceğini bilin. Bu malzemelerin özellikle dağlık bölgelerde gerekli olmaları çok olasıdır.

Lastik zincirleriniz mutlaka takılı olmalıdır ve yanınızda ekstra zincir bulundurabilirsiniz: 

  • Her zamanki gibi trafik kurallarına uyun hatta bu durumda daha da fazla dikkat etmelisiniz:

Normal koşullar altında hız sınırlarına ve arabalar arasındaki mesafeye uymanız gerekiyorsa, olumsuz hava koşullarında araç kullanırken bu daha da gereklidir.

  • Frenleri bazı durumlarda kısa bazı durumlarda uzun tutabilirsiniz:

Uzmanlar, yumuşak bir şekilde ve keskin bir fren yapmadan sürmeye çalışmanın yanı sıra, kar veya buz olduğunda daha yüksek viteslerin kullanılmasını tavsiye ediyor. Sebep? Bu dişliler, tekerleklerin dönmesini ve kaymasını engeller. Sadece yokuş aşağı sürüş durumunda, motor tarafından sağlanan frenlemeden yararlanmak ve frene basmak zorunda kalmamak için daha düşük viteslere geçmek iyi bir fikirdir.  

  • Rüzgara dikkat edin:

Rüzgarı göremezsiniz ancak yoğun bir şekilde hissedebilirsiniz ve otoyolda rüzgar ölümcül olabilir. Bir aracın kuvvetli rüzgara maruz kaldığı yerlerden bazıları bir tünel veya köprüden çıkarken meydana gelir. Bu gibi yerlerde daha çok dikkat etmenizi öneririz.

  • Her şeyden önce sakin olun:

Sakinlik ve sağduyu, bu koşullarda en iyi yol arkadaşıdır. Hızı unutmak ve trafik otoritelerine dikkat etmek kuşkusuz en iyi genel tavsiyedir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here