Kia, EV6 ve Niro modellerinin elektrikli versiyonlarını Türkiye’de satışa sundu. Avrupa’da “2022 Yılın Otomobili” ödülünü kazanan Kia EV6 modeli ve hem hibrit hem de elektrikli versiyonu ile Yeni Kia Niro modeli geçtiğimiz günlerde ülkemizde piyasaya çıktı. KKTC’de düzenlenen organizasyonda konuşan Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, her iki model içinde Türkiye’den beklentilerinin yüksek olduğunu kaydetti. Bizler de siz değerli okuyucularımız için ülkemizde piyasaya çıkan yeni modeller ile ilgili tüm detayları derledik.

Kia EV6 GT-Line 4×4 Türkiye’de

Kia EV6 ve Yeni Kia Niro - Kia EV6 GT önden görünüm

Kia, EV6 GT-Line 4×4 modelini geçtiğimiz günlerde Türkiye’de pazara çıkardı. Daha önce Avrupa’da ödül almış bir otomobil olan Kia EV6, E-GMP platformunda tasarlanan ilk otomobil olma unvanının da sahibi. Ayrıca model, sahip olduğu uzun menzili, sıfır emisyonlu güç-aktarma sistemi, farklı crossover tasarımı ve 800V ultra hızlı şarj özelliği ile dikkatleri de üzerine çekiyor. Model, tek bir şarjla 506 kilometre menzile sahip durumda. Ayrıca gelişmiş şarj teknolojisi ile de 18 dakikada %80 şarj seviyesine ulaşabiliyor. Hem 2 çeker hem de 4 çeker versiyonlarıyla piyasaya çıkan aracın şu anda satış fiyatı 2.2 milyon TL’den başlıyor. Ayrıca yılın son aylarında, modelin 585 PS güce sahip GT versiyonu da satışa çıkacak.

Yeni Kia Niro, Artık Hem Hibrit Hem de Elektrikli Versiyonlara Sahip

Yeni Kia Niro önden görünüm - beyaz renk

Kia EV6 ile beraber Türkiye pazarına giriş yapan bir diğer model de yeni Kia Niro oldu. Model, ülkemizde hem hibrit hem de elektrikli versiyonlarıyla pazara çıktı. Modelin hibrit versiyonu, 1.6 litrelik benzinli motor ve 32 kWh elektrik motoruna sahip. Bu sayede hibrit Kia Niro, 141 PS kombine güç ve 265 Nm kombine tork sunabiliyor. Modelin elektrikli versiyonunda ise 204 PS (150 kW) güç ve 255 Nm torka sahip bir elektrikli motor bulunuyor. Ayrıca modelin bu motoru 64,8 kWh batarya ile birleştirilmiş durumda. Bu sayede ise model, 460 km sürüş menzili ile karşımıza çıkıyor. Son olarak model, DC şarj imkânına da sahip. 50 kW DC şarj istasyonlarında 65 dakikada %80’e ulaşabilen model, 100 kW DC istasyonlarda ise 45 dakikada bu seviyeye ulaşabiliyor. Modelin hibrit versiyonu 1.190.000 TL satış fiyatına sahip. Elektrikli Kia Niro ise 1.470.000 TL’lik bir etikete sahip.

Satılık Tüm Kia Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here