Kia Niro Exclusive Hibrit HEV İncelemesi

0
11911
Kia Niro Görselleri

Kia Niro Exclusive Hibrit HEV incelemesi ile hibrit teknolojisinin yeni ürününü değerlendirdik. Kia Niro hibrit testi ya da hibrit Kia Niro hakkında bilgi arayanlar için detaylı bir çalışma oldu.

Kia Niro Exclusive Hibrit HEV İncelemesi

Dünya yüzünü çoktan elektrikli araç teknolojisine ve hibrit motor teknolojisine döndü. Çevreci olmayan, sürdürülebilir olmayan ve oldukça pahalı olan petrole alternatif arayışı da diğer yandan sürüyor. Rüzgar, su, güneş enerjisi gibi seçenekler de var ama henüz bunlarla ilgili araştırmalar yeterli değil ya da otomotiv endüstrisinin üretim zeminini bunlara göre entegre etmeye pek gönlü yok. Hibrit motor ve elektrikli araba konusu zaten artık biraz da pazarlama değeri haline geldi. İşin başka başka boyutları var. Gelelim Kia Niro’nun bu işin neresinde olduğuna…

Elektrikli Kia Niro

Geleceğin otomobili olarak tanıtılan araç, kompakt, keyifli bir şehirli görünümünde. Aslında crossover sınıfındaki hibrit alternatiflerden biri o. Hyundai IONİQ modeli ile aynı alt yapıya sahip.

Kia Niro ve Kia Sportage Boyut Kıyaslaması

Kia Niro, öyle çok bilindik bir model değil. Bu nedenle nasıl göründüğüne dair şöyle bir ipucu vermek mümkün. Öncelikle araç crossover sınıfına uygun bir tasarıma sahip. Çok bilinen Kia Sportage ile boyutları kıyaslanınca da şöyle bir tablo çıkıyor orataya:

Boyut Kia Niro Kia Sportage
Uzunluk 4355mm 4480mm
Genişlik 1805mm 1855mm
Yükseklik 1545mm 1645mm

Kia Niro Hakkında Yorumlar

Bir otomobili kullanan gerçek kullanıcının yorumu her zaman değerlidir. Ancak tek bir kişinin yorumuna göre de karar vermemek gerekir. Zira, herkesin araçtan beklentisi farklı olacaktır. Kimi performans odaklı düşünür, kimi için en önemli kriter geniş bagaj hacmidir veya sadece az yakan bir araba almak ister…Bu nedenle Kia Niro kullanıcı yorumlarını iki başlık altında topladık. En çok bahsi geçen detayları özetledik. Kia Niro kullananların yorumları şöyle özetlenebilir:

Kia Niro Hakkında Yorumlar (olumlu)

  • Yüksek tavanı iç mekanın aydınlık ve ferah olmasını sağlıyor.
  • A-D stunları ince. Bu da görüş açısının mükemmel olmasına neden olmuş. Aracı kullanmak, manevra yapmak keyifli.
  • Kia Niro iç mekan malzeme kalitesi yeterli seviyede iyi. Konsol, ergonomik ve dokunmatikten çok düğme kullanımı ağırlıklı. 4,2 inçlik daire formlu gösterge ekranı var.
  • Tavan rayları ve spoylerin standart pakette gelmesi güzel.
  • Derin zeminli Niro’nun bagajı 427 litre. Bu hacim pek çok kullanıcı için olumlu yorum almış. Ayrıca arka koltuklar yatırılınca Niro’nun bagaj hacmi 1425 litreyi buluyor.

Kia Niro Olumsuz Yorumlar

Kia Niro Görselleri

Kia Niro kullananların yorumlarına baktığımızda konsoldaki dağınık yerleşimin eleştirildiğini görüyoruz. Ayrıca derin yapıdaki bagajın yüklemede de boşaltmada da biraz yorucu olduğu belirtilmiş. Bir çok Niro yorumunda multimedya ekranının küçük bulunduğunu ve fren mesafesinin (soğuk: 40m/ sıcak: 41m) beğenilmediğini görüyoruz. Ayrıca Hyundai’nin daha üst donanım paketleri ile hibrit modellerini neredeyse daha uygun fiyata sunuyor olması da fiyat&performans eleştirileri arasında.

Kia Niro Yerine Ne Alınır?

Kia Niro yerine Toyota Prius ya da Hyundai IONIQ alınabilir. Toyota Prius 45 bin Euro başlangıç fiyatı ve Hyundai IONOQ ise 140 bin Tl başlangıç fiyatına sahip.

Kia Niro Motor Özellikleri Nasıl?

Kia Niro’nun motor özelliklerine baktığımız zaman detaylar şöyle:

Kia Niro MaviMotor Tipi ve Konumu: Hibrit, sıralı, atmosferik, önde , enlemesine, benzinli, senkronize elektrik motoru.

Yakıt: Benzinli, elektrikli

Silindir /Subap Sayısı: 4/16

Silindir Hacmi: 1580cc

Toplam Sistem Gücü: 141HP/104 kW

Maksimum Güç Elektrikli: 43,5 HP/32 kW

Maksimum Güç Benzinli: 147Nm 4000 d/d

Hibrit Kia Niro Ne Kadar Hızlı?

Kia Niro Görselleri0-50km/s Hızlanma: 4,2 saniye

0-80km/s Hızlanma: 8,1 saniye

Maksimum Hızlanma: 162km/s

0-100km/s Hızlanma: 11,8 saniye

Kia Niro GörselleriGelelim en can alıcı soruya; Hibrit Kia Niro ne kadar yakar?

Elektrikli araçların yakıt tüketim miktarları çok merak ediliyor. Kia Niro yakıt tüketimi ortalaması 4,4 litre. Şehir içinde 4,5 litre/ şehir dışında 4,4 litre yakıt tüketimi yapıyor.

Kia Niro Test içeriğimizi de okuyun!

Kia Niro Hibrit Kaç Para?

Kia Niro GörselleriSıfır Kia Niro fiyatı 142 bin TL civarında. Donanım özelliklerine ek yapıldıkça da Sıfır Niro fiyatı, 155 bin TL’ya yaklaşıyor. Bakım aralıkları 15 bin km’de bir. Bakım maliyeti yılda 1,500TL gibi. Garanti süresi ise mekanikte: 5 yıl/ boyada 5 yıl ve korozyonda 10 yıl.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here