Kia’dan 12 Yeni Model Geliyor!

0
683
kia modelleri

Güney Kore merkezli otomobil üreticisi olan Kia, bir yılda 12 yeni model getireceğini açıkladı. Marka, 2020 yılında Plan S stratejisini açıklamıştı. Aynı zamanda Kia, 2021 yılında duyurulan kurumsal dönüşüm hikayesiyle de yenilenmişti. Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, “İlham Veren Yolculuk” başlığıyla düzenlenen etkinlikte, markanın gelecek hedeflerini ve vizyonunu paylaştı.

Kia’dan 12 Yeni Model

Ağyel, 2022 yılında yeni modellerle ürün gamını genişletmeye devam edeceklerini söyledi. Aynı zamanda “Tedarik, üretim ve Döviz Kuru kaynaklı konular tüm sektörü etkiledi. Arz talep dengesinin üretim aleyhine bozulduğu bir dönem yaşadık. Buna rağmen sürdürülebilir iş modelimizi, istikrarlı bir şekilde devam ettiriyoruz. 2022 yılında toplamda 12 modeli Türkiye pazarında satışa sunacağız. ‘Güçlü Üçlü’ olarak konumlandırdığımız Picanto, Rio ve Stonic modellerimiz, Kia’nın amiral gemisi Sportage modelinin beşinci nesli ve SUV denilince akla ilk gelen modellerimizden Sorento ile pazar payımızı yüzde 3’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kia'dan 12 Yeni Model

SUV Modellere Artan İlgi

Markanın Türkiye Genel Müdürü, beşinci nesil Sportage’i geçtiğimiz günlerde satışa sunduklarını hatırlattı. “SUV modellerine talep her geçen yıl artıyor. 2021 yılında SUV modellerinin toplam otomobil satışlarındaki payı yüzde 34’e ulaştı. Stonic, XCeed, Yeni Sportage ve Yeni Sorento ile yine iddialıyız. Yeni Sportage ile bu yıl C SUV segmentindeki satışlarımıza ivme kazandırdık” diye de ekledi.

Sevilen otomobil üreticisi Kia, 2027 yılına kadar 14 elektrikli model geliştireceğini duyurdu. Bu strateji kapsamında geliştirilen iki yeni model ise: EV6 ve Yeni Niro EV. Kia global, 2021 yılında başlayan dönüşüm macerası ile markanın logosundan sloganına kadar bir sürü değişime şahit olmuştuk. Aynı zamanda geçtiğimiz yılın son çeyreğinden itibaren yeni logolu araçları da Türkiye yollarında görmeye başladık. Bu doğrultuda Can Ağyel, ” Bayilerin yenileme ve yapılandırma süreci başladı. Kia’nın hedefleri doğrultusunda 2023 yılının sonuna kadar tüm bayilerimiz de bu değişim sürecini tamamlamış olacak” dedi.

2022 Kia EV6

2022 Kia EV6 Modeli Haziran Ayında Türkiye’de

Kia’nın yeni elektrikli modeli EV6, Avrupa’da 2022 Yılın Otomobili ödülünü kazanmıştı. EV6, Haziran ayında GT-Line 4×4 versiyonu ile ülkemizde satışa sunulacak. Üstelik model, WLTP verilerine göre tek bir şarjla 506 kilometreye kadar sürüş menziline sahip. Aynı zamanda, Avrupa’daki gelişmiş 800V şarj teknolojisi ile de yalnızca 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj edilebiliyor.

Sıfır Km Kia Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here