Sınırlı sayıda üretilecek 2022 Nissan Juke Kiiro tanıtıldı. Nissan firmasının 4 Martta Londra’da premiyeri yapılacak Batman filmi ile ortaklığı bulunuyor. Bu ortaklık kapsamında Kiiro, Birleşik Krallık pazarında satışa sunulacak.

Dış Tasarım

 

Batman, koyu renkler (Siyah ve Gri) ile anılırken otomobilin adı olan Kiiro Japonca “Sarı” anlamına geliyor. Sınırlı üretim otomobil seramik grisi gövde rengi, siyah renkli tavan, beyaz grafiklere sahip yan aynalar ve C sütunu uzantıları ve sarı çizgilere sahip tamponlar ve yan marşpiyerler ile karşımıza çıkıyor. Dış tasarım, parlak siyah 19 inçlik jantlar ve ön saçakta alüminyum kaplamalar ile tamamlanıyor.

İç Tasarım

Kabine bakış attığımız zaman koltuklarda, kapılarda ve konsolda ve orta kısımda bizi siyah, metalik gri ve sarı dikişler karşılıyor. Syntech deri eklere sahip koltuklar çoğunlukla siyah kumaş döşemeden oluşuyor. Orta konsolda alüminyum bir plaka üzerinde bulunun “Kiiro” yazısı ve grafikler bize otomobilin özel bir seri olduğunu hatırlatıyor. Otomobilin orta konsolunda 8 inçlik dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran Apple Carplay, Google asistan, Amazon’un Alexa sistemini destekliyor. Ayrıca TomTom haritalarına, canlı trafik bilgisine ve NissanConnect bilgi ve eğlence sistemine sahip.

Bu model ilk özel temalı Juke olmayacak. Birinci nesil Juke’un (2010-2019) Kuro (Siyah) ve Shiro (Beyaz) varyantlarını görmüştük. En son özel sürüm ise geçen yıl piyasaya sürülen Enigma idi.

Performans ve Teknik Veriler

Nissan Juke, 2019’dan bu yana ikinci nesli ile üretiliyor ve CMF-B mimarisine dayanıyor. Kiiro, yalnızca 112hp ve 200 Nm’ye kadar tork üreten turboşarjlı 1.0 litrelik üç silindirli küçük bir motorla sunuluyor. Güç, altı ileri manuel veya isteğe bağlı çift debriyajlı bir şanzıman aracılığıyla ön aksa aktarılıyor.

Üretim Adetleri ve Fiyat

Nissan, tüm ülke için 5.000 adet Juke Kiiro üretmeyi planlıyor. Bu otomobillerin 500’ü Şubat ayının sonundan itibaren İngiltere pazarında satışa sunulmuş olacak. Fiyatlar daha sonraki bir tarihte açıklanacak. Fikir yürütmek istersek Birleşik Krallık’taki mevcut Juke serisi 19.200 sterlin ile 25.700 sterlin (25.980 dolar – 34.775 dolar) arasında fiyatlandırılıyor.

Warner Bros. Pictures’ın yeni filmi olacak “The Batman” filminde, Robert Pattinson’ı Bruce Wayne / Batman, Andy Serkis’i Alfred, Jeffrey Wright’ı James Gordon, Zoë Kravitz’i Catwoman ve Colin Farrell’ı Penguen rolünde izleyeceğiz. Film Matt Reeves tarafından yönetiliyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here