Kış Lastiği Uygulaması 1 Aralık’ta Başlıyor

0
680
kış lastiği uygulaması ne zaman

Havalar soğuyor… Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor sorusu otomobil kullanıcıları tarafında çok defa sorgulanmaya başladı. Kış lastiği uygulaması başlangıç tarihi 1 Aralık olarak belirlendi. Yolcuların güvenliği için çok önemli olan bu uygulama; Resmi Gazete’de yayımlandığı üzere, “kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunlu” olarak kayda geçti.

Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

Kış lastikleri olumsuz hava koşullarında, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde daha iyi bir yol tutuşu sağlar. Bu sebeple güvenliğiniz için oldukça önemlidir ve ihmal edilmemelidir.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI HANGİ ARAÇLARI KAPSAR?

Resmi Gazete’de yayımlandığı üzere, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.

Havalar soğuyor ve uzmanlar şu andan itibaren takılmasını öneriyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here