Klasik Lotus Cortina’ya Ayrıntılı Bakış

Bugün sizlere efsanevi otomobiller listemden bir araç olan “Klasik Lotus Cortina’ya Ayrıntılı Bakış” yazısı yazacağım. Lotus, tarih boyunca harika arabalar yapmayı başarmıştır. Lotus, Ford‘un şirketler birliği Cortina’nın kökenlerinden daha da geriye uzanmaktadır. Lotus Cortina’nın motoru Lotus 23 ve Elan’da kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Fakat Ford’un o zamanki pazarlama yöneticisi Walter Hayes ortaklaşa üretilen motorun, motor sporlarındaki potansiyelini görmüştür. Motorun son derece sağlam ve etkili olmasından dolayı Lotus ve Ford, Cortina’yı üretmek için ortaklaşa çalışmaya devam etmiştir.

Klasik Lotus Cortinaya Ayrıntılı Bakış Yapılan çalışmalar sonucunda Lotus Cortina 105 beygir güç üreten 1.6 litrelik sıralı dört silindirli bir motora sahip olmuştur. Günümüzde 105 beygir çok düşük veya orta sınıf gibi gözükmektedir. Fakat 1962 yılında Lotus Cortina, döneminin en hızlı araçlarından biri olmayı başarmıştır. Ayrıca otomobil, alüminyum gövde panelleri kullanıldığı için 904 kilogram ağırlığındadır. Bu sayede Lotus Cortina 180 kilometre hıza rahatlıkla çıkabilmektedir. Arabanın hafif ve güçlü olmasının yanında bir diğer en önemli konusu da efsanevi şanzıman sistemidir. Araçta 5 ileri, manuel ve kısa vites aralıklı şanzımana sahip olmaktadır. Otomobilin kısa aralıklı vites geçişine sahip olması, sürüş hissiyatını ikiye katlamaya yetmektedir.

Klasik Lotus Cortinaya Ayrıntılı Bakış Lotus Cortina’nın MK1 versiyonunun üretimi 1966 yılında sonlandırılmıştır. Üretim tarihi boyunca toplamda 3.306 otomobil üretilmiştir. Daha sonra 1966’da Lotus Cortina’nın bir Mk2 versiyonu geliştirilmiştir. Yeni araçların gücü 105 beygir yerine 115 beygire yükseltilmiştir.

Lotus Cortina’nın Yarışlardaki BaşarısıKlasik Lotus Cortinaya Ayrıntılı Bakış

“Klasik Lotus Cortina’ya Ayrıntılı Bakış” içeriğimin en önemli noktası bu araç sayısız yarışa katılıp, birinciliği elde etmeyi başarmıştır. Britanya Salon Otomobil Şampiyonası, Avrupa Binek Otomobil Şampiyonası, Marlboro 12 saatlik Enduro ve Galler Uluslararası Rallisi’nde galibiyetler elde etmiştir.

İkinci El Klasik Otomobiller

İkinci El Ford İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here