Klima bakımları hakkında düşünmenin zamanı gelmedi mi?

Yaklaşan yaz dönemiyle birlikte, sıcaklıklar arttıkça otomobil kullanıcıların aklına klimalar gelmeye başladı.

Bugün sizler için klima bakımı ve yapmanız gerekenler ile ilgili bir tavsiye içeriği hazırladık.

Klima

1Klima Bakımları İçin Tavsiyeler

Öncelikle kış aylarında ayda bir kere olmak üzere araç klimasını on dakika boyunca çalıştırdığınızı varsayıyoruz. Kış aylarında klima gazının düştüğünü daha önceki içeriklerimizde size anlatmıştık.

Her yıl ortalama olarak %4-6 oranında aracınızın klima gazı eksilir.

Bu sebeple yaz dönemi gelmeden önce aracınızın klima gazını kontrol ettirmenizi tavsiye ederiz.

Dikkat etmeniz gereken önemli bir husus şu ki; aracınızın klima gazı bakım kitapçığında  tavsiye edilen gaz çeşidi ile tamamlanmalıdır.

2Aracımı Nasıl Soğuk Tutabilirim?

Yaz sıcaklarında klimasız olmaz. 🙂 Ancak tüm işi klimaya bırakırsak soğutma verimi düşer ve istenilen ortam sıcaklığına ulaşmak zorlaşır.

Bu sebeple klima dışında, yapmanız gereken önemli birkaç husus var;

Cam filmi: Kullanacağınız kaliteli bir cam filmi ile araç içinin ısınmasını %60 oranına kadar engelleyebilirsiniz. Burada önemli olan nokta uygulamış olduğunuz cam filminin kalitesi ve garantili bir ürün olması ile alakalıdır.

Güneşlik: Kullandığınız andan itibaren güneşliğin ne kadar ucuz ve etkili bir güneşten korunma yöntemi olduğunu göreceksiniz. Güneşlik aynı zamanda aracınızın torpidosunun güneş ışınlarından korunmasına yardımcı olarak kondisyonunu korur.

Gölge: Yazın gölge candır 🙂 Aracınızın içinin ısınmasını engellemek için uygulayabileceğiniz en kolay çözüm aracınızı kapalı bir garaja ya da gölgeye park etmektir.

Bir diğer önemli nokta ise, aracınıza ilk bindiğinizde direkt klimanızı açmak yerine öncelikle camları açarak araç içindeki sıcak havanın dağılmasını sağlayın. Bu sayede hem aracınıza ilk çalıştırmada klima yükünü araca yüklememiş olursunuz. Klima

Bir diğer nokta ise aracınızın polen filtresinin ve hava filtresinin yeni olmasıdır.

Aracınızın içi istenilen soğukluğa ulaştıktan sonra fan kumandası üzerindeki butonlardan “araç içi dolaşım” moduna alarak daha güçlü bir hava sirkülasyonu sağlayabilirsiniz.

Ancak zaman zaman fan kumandalarını “havayı dışardan alma” şeklinde değiştirerek araç içindeki hava değişimi sağlamanızı tavsiye ederiz. Yoksa baş ağrısı ile karşılaşabilirsiniz.

Hele ki salgın döneminde olduğumuzdan, aracınızda sizden başka birisi var ise mutlaka araç içini havalandırmayı ihmal etmeyin.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

  1. Bu konuyu araştırıyordum. Güzel bir konuya değinmişsiniz. Kış zamanı çalıştırmam gerektiğini öğrendim ve hemen uygulayacağım. Mersin sıcaklarında klimasız olmuyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here