Klimatronik Nedir?

Klimatronik, tamamen elektronik bir klima kontrol sistemidir. Klasik klima ile Klimatronik arasındaki bir temel fark vardır. Bu fark, Klimatronik’in istenen iklim koşullarını sağlamak için hava dağılımını, sıcaklığı ve akışı ayarlamak için manuel kontroller yerine bilgisayar sistemi kullanmasıdır. Kullanıcı, sıcaklık ve nem gibi temel parametreleri tanımlar ve sistem diğer tüm eylemleri gerçekleştirir.

Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Klimatronik klimalar bu isim altında, Volkswagen tarafından 1980’lerin sonlarında Passat modellerinde ve 1990’ların başında Golf modellerinde tanıtıldı.

Mitsubishi gibi diğer üreticiler, benzer sistemi 1989 gibi erken bir tarihte Mitsubishi Diamante’de basitçe otomatik klima olarak adlandırdılar. İlk olarak ABD’de 2000’lerin başında Passat ve Jetta’da da kullanıldı. Phaeton modeli, hava akımını ve hava akışını önlemek için gizli havalandırma deliklerine sahip pasif soğutma / ısıtma sistemine sahip gelişmiş bir sisteme sahiptir. Bu, aracın dört ayrı iklim bölgesine sahip olmasını sağlar.

Normal Klima ve Klimatronik Arasındaki Farklar

Klimatronik Sistemi, mümkün olduğunca cereyansız hava akışı ile hoş bir iklim sağlamak için otomobilinizdeki gerekli tüm ayarları otomatik olarak devralır.

Geleneksel bir klimada, güneş ışığı ve motordan yayılan ısı, egzoz sistemi ve daha fazlası gibi faktörlere karşı koymak için gücün sürekli olarak yeniden ayarlanması gerekir. Klimatronik ile sensörler, güneş ışığındaki değişiklikler ve iç veya dış sıcaklıklar hakkında veri toplar.

Hava sıcaklığını, fan hızını ve hava dağıtım kanatlarının çalışmasını otomatik olarak ayarlayarak, elektronik kontrol sistemi önceden seçilmiş iç sıcaklığı korur. Bazı araba modellerinde, sürücü veya yolcu tarafı için farklı sıcaklıklar ayarlamak bile mümkündür.

Klimatronik Sistemi Hakkında

Bu sistem, kullanıcıların bir düğmeye basarak buğulanmış veya buzlanmış pencereleri çözmesine olanak tanır. Bu durumda maksimum ısıtma ve fan gücü ile tüm hava akışı ön camın içine yönlendirilir.

Dış ortam sıcaklığı 0 ° C’nin üzerindeyse, Klimatronik ile aynı anda havayı kurutmak için soğutma ünitesi açılır. Geniş bir iç mekana sahip araçlarda, çift klima sistemi, arka yolcu alanındaki sıcaklığı ve hava akışını ayrı ayrı düzenlemeyi mümkün kılar.

Bu klima sistemi, arabanızın yeniden satış değeri üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir.

İkinci El Araba İlanlarımıza Buradan Bakabilirsiniz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here