Koenigsegg Agera R Namıdiğer Thor’un Çekici

0
4444
koenigsegg Agera R

22 yaşındayken neler yapıyordunuz? En büyük hayaliniz neydi mesela? Onu gerçekleştirmek için neler yaptınız? Siz bunları düşünürken ben de sizlere cüretkâr hedefleri olan 22 yaşındaki bir gençten biraz bahsedeyim, Christian von Koenigsegg. Üzerinde kendi adı yazan; Ferrari ve Porsche gibi dünyanın en iyi arabalarıyla yarışacak ve hatta onları alt edecek seviyede bir araç üretmenin peşinde olan bu genç adam; kusursuz otomobili üretmek hayaliyle çıktığı bu yolda ilk somut adımını 1994 yılında İsviçre’nin Angelholm kentinde Koenigsegg Automotive şirketini kurdu ve henüz 22 yaşındaydı. Başarı merdivenlerini hızla tırmanan bu İsviçreli, ürettiği CC8S motoruyla Guinnes rekorlar kitabına girmeyi başardı. Ürün gamını genişleterek giderek parlayan Koenigsegg için en önemli kilometre taşlarından birisi ise Agera R modeli oldu. 0’dan 300’e 21,19 saniyede çıkarak bir rekor daha kıran bu otomobile kayıtsız kalmak neredeyse imkansızdı. 21 saniyede 300 km/s hıza çıkabilmek… Neşet Ertaş’ın “Gönül Dağı” şarkısına girmesi 45 saniye sürünüyor…

Koenigsegg Agera R Thor’un Çekici

İlk kez 2011 yılında üretilen Koenigsegg Agera R, E85 ve E100 biyoyakıt sistemlerinde 1140 beygir ve 1200 Nm tork üretebilecek bir güce sahip. Bunun 9 yıl önce gerçekleştirilmiş olduğunu düşündüğümüzde oldukça etkileyici. Ayrıca, normal benzine oranla daha verimli olan biyoyakıt sisteminde 1140 beygirlik gücün 2000 beygirlik bir benzinli motora eşdeğer olduğu da iddia ediliyor.

Koenigsegg tarafından özel olarak geliştirilmiş seramik pistonlu fren sistemi ise yine İsviçreli firmanın eşi benzeri görülmemiş icraatlarından bir tanesidir. Tasarım olarak en son teknolojilerle donatılan bu hiper araba yalnızca 1300 kilogram ağırlığında ve bunun birçoğunu karbon fiber kaplamalarına borçlu.

2011 yılında üretilen bu otomobilin iç mekânında ise bugün görmeye alıştığımız; deri döşemeler, üst düzey bir ses sistemi, ısıtmalı yarışçı koltukları ve geri görüş kameraları gibi birçok özellik bulunurken işçiliğin üst düzey olduğunu söylememize gerek yoktur herhalde.

Ancak, Koenigsegg Agera R üst düzey performans rekorları, kusursuz aerodinamiği ve harika tasarımına rağmen 2015 yılında üretilen kardeşi Koenigsegg One:1’nın gölgesinde kaldı. 2011 ve 2014 yılları arasında yalnızca 18 adet üretilen ve yaklaşık 1,5 milyon dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan Agera R; maalesef ki Türkiye’de bulunmuyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here