Koltuk Soğutma Sistemi Nasıl Çalışır?

0
2264
Araba donanımları

Şımartan Özelliklerde Bugün: Koltuk Soğutma Sistemi

Otomobillerde performans, güvenlik, yakıt tüketimi gibi konular ne kadar önemliyse konfor da bir o kadar önemli. Gelişen otomobil teknolojileri ile sürücü ve yolcunun konfor düzeyi gittikçe üst seviyelere tırmanıyor. Markalar arasında süren konfor yarışının galibi ise günün sonunda kullanıcılar oluyor. Şüphesiz bir otomobilin konforu, koltukları ile başlar. Koltuklarda kullanılan malzeme ve ergonomik tasarım sürücü ve yolcu konforu için büyük önem taşır. Kullanılan malzemenin dokusu da bir o kadar önemlidir. Örneğin deri koltuklar, yaz günlerinde sürücü ve yolcuyu terletir. Bu da konforsuz bir sürüşü beraberinde getirir. Koltuk soğutma sistemi tam da bu noktada devreye giren bir sistemdir. Bu sistem sayesinde kullanılan kumaş veya mevsim fark etmeksizin konforlu sürüş yapmak mümkün hale gelir.

koltuk soğutma sistemi

Koltuk Soğutma Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır?

Özellikle aşırı ve bunaltıcı sıcaklıklardaki havalarda ihtiyaç duyulan bir sistem olan koltuk soğutma sistemi, yaz ayları için hayat kurtarıcı bir konfor sistemidir. Deri koltuklu otomobiller başta olmak üzere otomobil koltukları sıcak havalarda çok fazla ısınır. Bu ısınma bazen oturduğunuzda sizi yakabilecek kadar fazla olabilir. Havalandırma sistemine sahip koltuklar ile bu sorunu çözmek mümkün. Koltuk soğutma sistemi sayesinde havalandırılan koltuklar ısı dengesini sağlayarak konforlu sürüş yapmanıza yardımcı olur. Koltuk içerisinde oluşturulan hava sirkülasyonu sayesinde sürücü ve yolcular hem rahat bir yolculuk yaparlar hem de terlemezler. Bu sayede sıcak havalarda otomobil içinde uzun süreli bir ferahlık sağlanmış olur.

koltuk soğutma simgesi

Koltuk Soğutma Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Koltuk soğutma sistemine sahip olan araçlarda yüksek sıcaklıklardaki havalarda keyifli sürüşler yapmak mümkündür. Koltuk içerisinde oluşan hava sirkülasyonu sayesinde hem sürücü hem de yolcular konsantre ve konforlu biçimde seyahat ederler. Bu sayede uzun yolculuklar da daha rahat ve hızlı geçer. Ayrıca koltuklarında soğutma sistemi bulunan araçlarda klima kullanımı da azalır. Koltuklar, sistem sayesinde soğuduğu için klima kullanımı azalır. Bu durum da yakıt sarfiyatına doğrudan etki eder. Klima kullanımı azalacağı için yakıt tüketimi de azalacaktır.

İkinci el satılık otomobil ilanları

80 bin TL’ye Alınabilecek Konfor Odaklı Otomobiller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here