Köpekler Neden Arabaları Kovalarlar? Nasıl Durdurabiliriz?

0
2822
köpekler-kovalamaca
köpekler kovalamaca

Bir köpeğin doğal içgüdüsü, kedi, tavşan, koşucu veya bisiklet gibi hareket eden her şeyi kovalamak olduğundan, araba kovalamacası köpekler için tamamen doğal bir davranıştır. Araba kovalamacası, bir köpeğin yırtıcı içgüdülerinden, oyunculuktan ya da muhtemelen bir davetsiz misafirin peşinden koşan bölgesel içgüdüleriden kaynaklanabilir ve gerçekleşebilir.

Köpek Sahiplerine Büyük İş Düşüyor

köpekler-sahipleri
köpekler sahipleri

Araba kovalayan köpekler ciddi bir sorundur; hatta, birçok köpek sahibinin düşündüğünden daha ciddi bir sorundur diyebiliriz. Araba kovalamak sadece köpeği riske atmakla kalmaz, aynı zamanda aracın sürücüsünü ve diğer birçok yol paydaşını da riske eder. Kronik araba kovalayan köpekler genellikle yaşlılık dönemine kadar yaşamaz. Araba kovalayan bir köpek de motosikletleri kovalayacak ve bisikletleri itecek. Bisiklet sürerken bir köpek tarafından kovalamak gerçekten komik değil ve motorcu için çok daha tehlikelidir.

Araba kovalamak, düzenli olarak sokaklarda olan kurye, gazeteci veya postacı gibi iş grupları için büyük bir sorun haline gelebilir. Köpeğiniz yakında onların gelişini tahmin etmeye başlayacak ve onları evden kovmak için onları bekleyecek; bu bir koruma içgüdüsüdür ve zevk almaya başladıkları bir içgüdüdür. Kontrol edilmezse, bu, dışarıda koşan çocuklar için bile tehlikeli olabilir. Hayvan saldırgan nedenlerle onları kovalamayacak olsa da, kovalamacadaki heyecanı koşan çocukların yaralanmasına neden olabilir ve muhtemelen köpek tarafından saldırganlığa neden olabilir.

Köpekler Dursun Diye Sürücüler Ne Yapabilir?

köpekler-kovalamaca
köpekler kovalamaca

Araba sürücülerinin dikkatli davranması gerekir. Araba kovalayan köpekler sert frenleme sesini sevmez ve köpeği yormak için sadece birkaç kez uygulanması gerekir. Bu, yalnızca köpek onları görebileceğiniz bir yerde yanınızda ise veya araba sürerken arkanızda ise uygulanabilir. Çok fazla hıza ihtiyacınız yok, ancak köpeğin güvenli bir konumda olduğunu gördüğünüzde, frenlerinize sıkıca bastırın. Asfaltta veya daha da iyisi çakılda kayan tekerleklerin sesi köpeğin geri çekilmesine neden olacaktır. İkinci bir deneme için geri gelebilir, ancak ikinci bir dozdan sonra kaçar. Bir dahaki sefere köpekle tanıştığınızda, onun hala “kovalamaca” ile ilgileneceğini, ancak yorulacağını ve bir fren uygulamasının onu uzaklaştıracağını fark edeceksiniz.

Araba kovalayan köpeklere maruz kalan bisikletçiler, su dolu bir sprey şişesiyle birlikte benzer cihazlar kullanabilir. Köpekler yüzlerine sıkılan suyu sevmezler. Bisikletçiler dezavantajlıdır çünkü bisikletlerin düşme ve yaralanma riski vardır, ayrıca ellerini kullanmak sınırlıdır.

Sonuç olarak bu sevimli dostlarımızın dönen tekerlere olan zaafı tamamen içgüdü ve oyun oynama isteğindendir. Bu tarz durumlara karşı aldığımız tedbirleri onların yaşama hakkını tehlikeye atmadan uygulamak esastır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here