Kovid Sonrası Ferrari’nin Yeniden Başlangıç Yol Haritası

0
601
Kovid-sonrası-ferrari
Kovid-sonrası-ferrari

Kovid sonrası özellikle otomotiv sektörünün ne olacağı ve yaşanan travmanın nasıl atlatılacağı bir sorular bütünü oluşturuyor. Bu anlamda Kovid sonrası ayakta kalmak için gözler liderlerin üzerinde. Bir krizin lider karakter oluşturmadığı ama onu ortaya çıkardığına inanılır. Başka bir deyişle, kriz liderler için bir turnusol testidir ve bir bütün olarak kuruluşların ve toplumların gerçek renklerini ortaya çıkaracaktır. Pandeminin başlangıcından bu yana krize karşı çok farklı tepkiler gördük. Kovid sonrası söz konusu uygulamada, İtalya’da güçlü bir toplumsal öğe olan Ferrari‘nin örneği çok açıklayıcı bulunuyor. Buna biraz yakından bakalım.

Kovid Sonrası ”Eskiye Dönüş” Mottosu

Kovid-sonrası-eskiye-dönüş
Kovid-sonrası-eskiye-dönüş

Kovid-19’un İtalya’da bir acil duruma neden olmasından aylar sonra, Ferrari yöneticileri şirketi ve çalışanlarını tekrar ayağa kaldırmaları gerektiğini fark etti. Bunu yapmak için, “Eskiye Dönüş” adlı bir program başlattı. Bu uygulama, personeli sağlıklı tutarken fabrikayı güvenli bir şekilde yeniden açmak için bir girişim olarak başladı. Ancak konsept, ilgililerin tümünün harekete geçme çağrısıyla gerçek bir stratejik programa dönüştü. Önümüzdeki 18 ay boyunca geçerliliğini koruyacak olan motto ile amaç, en güvenli çalışma koşullarını, en iyi operasyonel ve kalite kontrollerini ve duygusal desteği sağlamak. Gerçek ekip çalışması diyebiliriz, tüm çalışanları içeren bir program, aidiyet duygularını daha da güçlendiriyor.

Ferrari Hızlı Reaksiyonuyla Fark Yarattı

back-on-track
back-on-track

Program bir süre önce geliştirilmişti. Ocak 2020’nin başlarında Ferrari, Asya’daki meslektaşlarından ve Ferrari’nin Büyük Çin ofislerinden Kovid-19’un potansiyel etkisi ve bozulması hakkında bilgi almıştı. Hükümet harekete geçmeden çok önce, ekip bu nedenle ayrıntılı bir eylem planı geliştirmek için uzmanlar, sağlık uzmanları, virologlar ve bölgesel yetkililerle birlikte çalışarak ihtiyaçları önceden tahmin edebildi. Bu önleyici planlama, şirketin paylaştığımız ekosistemdeki tüm personele, ailelerine ve ortaklarına duygusal destek sağlamasına da olanak sağladı. Öngörü kapasitesi ve hızlı tepki verme çevikliği, madde ve yapı ile birleştirilerek “Eskiye Dönüş”  başarıyla uygulandı.

Kovid Sonrası İçin Enzo Ferrari’nin Geleneksel Değerleri

Ayrıca, Ferrari sağlık girişimini, önemli bir mali bağış, Ferrari sahipleri ile ayrı bir hayır kurumu girişimi ve bir hayır kurumu eşleştirme programı dahil olmak üzere bir dizi ek kilit taahhütle destekledi. Bu dönemde tüm çalışanlara tam ücret ödedi (işten çıkarmalar, devlet sübvansiyonları yok, tatil ücretlerinde kesinti yok). Buna ek olarak, CEO çalışanlarla düzenli temas halindeydi, onlara yapılan eylemleri anlattı, gördükleri özen ve desteği onlara gösterdi ve geri dönüşleri dinledi. Aslında, “Eskiye Dönüş”, kurucusu Enzo Ferrari’nin geleneksel değerleriyle mükemmel bir uyum içinde bulunuyor. Tüm Ferrari takımı için bir amaç ve aidiyet duygusu olan stratejik bir çevrimiçi program haline geldi.

Sahibinden Satılık Arabalar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here