Lamborghini’nin ilk elektrikli aracı GT Crossover olacak. 2028 yılında bu model piyasada olacak.

Lamborghini Üç Aşamalı Stratejisi

Firma modellerini elektrikli hale getirene kadar 3 aşamalı strateji planı olduğunu söyledi. 2028’de ise tam anlamıyla elektrikli seriye geçmiş olacak.

Bu aşamaya göre öncelikle firma 2023 yılında Avantador modelini plug-in hibrit  hale getirecek. İkinci aşamada 2024 yılında Urus modelinin plug-in hibrit hale gelmesi takip edecek.

Son aşamada ise 2025 yılında Huracan modeli plug-in hibrit hale gelecek. 2028 yılı itibariyle de tamamen elektrikli bir model piyasada olacak.

2028 yılında bu modelin geleceğini CEO Stephan Winkelmann doğruladı.

2025 yılında firmanın elinde sadece plug-in hibrit modeller kalacak. 60. yılını 2023 yılında kutlayacak olan firma 2022 yılı itibariyle son benzinli motorlarını üretmiş olacak.

Lamborghini'nin İlk Elektrikli Aracı

CEO Stephan Winkelmann bu konu hakkında ayrıca şunları söyledi:

“Bu konuda ilk amacımız 2030 yılına kadar iki adet tamamen elektrikli aracımızı piyasaya sürmek. Bunun sonucu olarak içten yanmalı motorlarla mı yoksa tamamen elektrikli araçlarla mı yolumuza devam edeceğimize karar vermek için zamanımız olacak.”

“Son ayrıntılara karar verme baskısı henüz üzerimizde yok. Avrupa parlamentosu bir yasak kararı alırsa tabii ki bu karar bizi etkiler. Ayrıca Avrupa dışında dikkate almamız gereken pazarlar ve bir sonraki adımımız konusunda hâlâ netleştirmemiz gereken düzenlemeler var.”

Stephan Stephan Winkelmann sözlerine ayrıca şu şekilde devam etti:

“Küresel piyasaların uyum sürecini memnuniyetle karşılayacağız tabii ki. Çok farklı planı olan o kadar çok pazar var ki ileriye dönük en iyi rotayı düşünmek için çok zaman harcamamız gerekiyor. Bu da o kadar basit değil.”

“Elbette son teslim tarihinden önce çok karar alacağız. Düzenlemelerin kabul edilmesini bekleyemeyiz. Ancak iki adet tamamen elektrikli araçla ilgili bu strateji bize düşünmek içini daha fazla zaman verecek.”

Lamborghini Elektrikli Aracı Hakkında Diğer Bilgiler

Lamborghini’nin ilk elektrikli aracı 2008 yılında ki Estoque konsepti üzerinden geliştirilecek.

Lamborghini'nin İlk Elektrikli Aracı
Lamborghini Estoque

Bunun yanı sıra firma ikinci olarak elektrikli araçlarına Urus modelini de ekleyecek.

Gelen bilgilere göre gelecek modelin bataryasının zeminde olacağı söyleniyor. Ayrıca araç diğer Lamborghini modellerinden farklı bir stile sahip olacak.

Lamborghini Tasarımından sorumlu Mitja Borkert ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Gelecekteki tüm araçlarımızı hâlâ uzay gemisi gibi olacak.”

Ayrıca yeni elektrikli model Artemis platformunu kullanacağı için 2 kapılı da olabilir.

Lamborghini'nin İlk Elektrikli Aracı
Lamborghini Urus

Lamborghini Elektrikli Aracının Tahmini Fiyatı

Şu an için 2028 yılında gelecek model için resmi bir fiyat bilgisi yok. Ancak gelen tahminlere göre modelin fiyatının 300.000 sterlin civarında olacağı gelen bilgiler arasında.

Aracınızın Değerini Öğrenin

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here