Gerçek boyutlu legolar ile yapılmış Toyota Supra GR sürülebilir bir şekilde. Legoland Japan, yapımı binlerce saat süren bu özel yapım, tam ölçekli GR Supra’ya ev sahipliği yapıyor.

Hayır, bu GR Supra’nın 90’ların sonlarında bir flip telefon tarafından çekilen korkunç pikselli bir görüntüsü değil. Fotoğraf harika bir çözünürlüğe sahip, sadece Supra aslında neredeyse tamamen standart Lego bloklarından yapılmış. 1: 1 ölçekli kreasyon, karşılaştırma için gerçek bir sarı GR Supra’nın hemen yanında yer alan Japonya’nın Legoland parkında sergileniyor.

Ayrıntılı 477.303 parçalı Toyota GR Supra replikasının yandan görünümü.
Ayrıntılı 477.303 parçalı Toyota GR Supra replikasının yandan görünümü.

Toyota Supra’nın 35. yıl dönümünü kutlamak için Lego Japan, Legoland Japan ve Toyota Gazoo Racing arasında üç yönlü bir ortaklıkla oluşturuldu. Piksel benzeri spor araba, orijinalinden biraz daha geniştir. Daha ağırdır ve kayda değer ölçüde daha az hız sunar. Ayrıca lego Supra aslında çalışır. Model çoğunlukla Lego tuğlalarından yapıldı. Ancak tekerlekleri, sürücü koltuğu, direksiyon simidi, gösterge paneli ve rozeti gerçek bir Supra’dan alındı. Göz alıcı sürüş, çalışma lambaları ve diğer her şey dahil mükemmel bir görüntü sergiler. Ayrıca lego Supra GT orijinal GR Supra’ya benzer uyumlu bir boya işi ile birlikte gelir.

Gerçek Boyutlu Legolar İle Yapılmış Toyota Supra GR İçin Fazla Mesai Ayrıldı

Tam ölçekli bir araç oluşturmak için neredeyse yarım milyon bloğu bir araya getirmek gerekiyor. Bu zahmetli süreci, hikayenin sadece yarısıdır (yaklaşık 2.400 saatlik sıkı çalışma). Ancak ekip, devasa projenin planlarını geliştirmek için inşaattan önce tam 3.000 saat harcadı. Tahmin edebileceğiniz gibi, tek tip bir görünüm sağlamak ve orijinallik adına otomobilin orijinal boyutları içinde kalmak için bunun gibi bir şeyin planı yapılmalıdır.

Otomobilin süper detaylı iç mekanına ve kapı panellerine bir bakış.
Otomobilin süper detaylı iç mekanına ve kapı panellerine bir bakış.

Çalışan bir araba ve arka lambalar hoş bir dokunuş. Ancak vites seçiciyi ve konsolu, hatta uygun renk kodlamasına sahip bir yolcu koltuğunu yeniden oluşturdu. Ayrıca araba hatta içeride yapılan delice karmaşık çalışma tarafından gölgede bırakılabilirler. Araçtaki her detay ve tüm ekipman inanılmaz derecede iyi üretilmiş ve yerleştirilmiş. Bir fabrika GR Supra sürücü koltuğu, direksiyon simidi, pedallar, gösterge grubu ve bilgi-eğlence ekranı, tekerlekler, kapı kolları ve dış kısım için Gazoo Racing parça kutusundan alınan amblemlerle birlikte gerçek boyutta üretildi. Bununla birlikte, geri kalanın çoğu, bir ebeveynin en kötü kabusu olan toplam 477.303 parça olan gerçek Lego bitlerine dayanıyor.

Lego Otomobiller Ne İlk Ne de Son

Lego, daha önce Honda, McLaren ve Bugatti gibileri için buna benzer projeler yaptı. Hatta Bugatti, Chiron’u 20 km / saat hıza çıkarmak için bir dizi elektrik motoru içeriyordu. Bu Supra da ayrıca bir elektrikli tahrik elemanı içerir. Ve belki de ince Supra gövdesinin tamamlanması için kullanılan Lego sayısının yaklaşık yarısı ile daha hafif olmasının bir sonucu olarak, 27 km hıza ulaştığı için süper otomobili geride bırakacaktır.

Halihazırda Japonya’da sergilenmekte olan sergi, 11 Ekim’e kadar devam edecek. Ve ziyaretçilere yakından bakma ve türünün tek örneği yaratımla fotoğraf çekme fırsatı sunuyor.

Gerçek Boyutlu, Legolar İle Yapılmış Toyota Supra GR

Bu gerçek boyutlu model, Lego tedavisi gören tek GR Supra değil. Haziran ayında oyuncak üreticisi, Speed ​​Champions Summer 2021 serisinin bir parçasını da sundu. Marka buna yönelik olarak Toyota GR Supra’nın 299 parçalık bir kopyasını tanıttı. 1:1 kardeşi gibi, daha küçük model de iki kişilik kokpit mevcut. Ayrıca jant kapakları ve logo çıkartmaları var. Bunlar dahil olmak üzere Japon spor otomobilinin birçok ayrıntısını yakalar. Toyota yarış kıyafeti ve kask takan mini bir oyuncak sürücü bile var.

Hırslı benzinciler ve Lego severler 1:1 Lego GR Supra’yı şu andan itibaren 11 Ekim’e kadar Legoland Japonya’da yakından görebilirler. Replikanın daha sonra Japon Super GT yarış serilerinde sergileneceği bildiriliyor. (Hey, Japonya’ya bir gezi planlamak için daha kötü nedenler var.) Bu arada, 299 parçalık Lego Toyota GR Supra Speed ​​Champions seti de var. Ve artık Lego Japan’ın web sitesinde de hayranlık uyandırmak için mevcut.

Aşağıda Lego GR Supra’nın daha fazla resmine göz atın;

Legodan Yapılmış Toyota Supra GR Gerçek Boyutlu Legodan Yapılmış Toyota Supra GR Gerçek Boyutlu Legolar İle Yapılmış Toyota Supra GR Gerçek Boyutlu Legolar İle Yapılmış Toyota Supra GR Gerçek Boyutlu Legolar İle Yapılmış Toyota Supra GR Gerçek Boyutlu

İkinci El Toyota İlanları

Paul Walker’ın Meşhur Toyota Supra’sı Satışa Çıktı!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here