Lewis Hamilton Şövalye İlan Edilerek Sir Unvanını Aldı

0
1008
lewis hamilton

Formula 1 yıldızı Lewis Hamilton, yedinci dünya şampiyonluğunu elde ettiği sezonun ardından 2021 Yeni Yıl Onur Listesi’nde şövalye ilan edildi. Mercedes-AMG’de yarışan İngiliz pilot Hamilton, Britanya hükümeti tarafından motor sporlarına yapmış olduğu hizmetler nedeniyle şövalye ilan edildi.

Formula 1’in en çok yarış kazanan pilotu unvanı 2006 Çin Grand Prix’den bu yana 91 yarış zaferi ile Michael Schumacher’de bulunuyordu. 2020 yarış sezonunda gerçekleşen Eifel GP’de aldığı galibiyet ile Hamilton 91.zaferini elde etmişti. Ayrıca efsanevi pilot Michael Schumacher, 7 şampiyonlukla Formula 1’in zirvesindeydi. Hamilton bu yıl elde ettiği 7.şampiyonluğu ile bu rekoru da egale etti.

35 yaşında olan İngiliz pilot Lewis Hamilton, ilk şampiyonluk ünvanını aldığı 2008 yılının ardından İngiliz İmparatorluk (MBE) üyesi oldu. Birleşik Krallık hükümeti tarafından şövalyelik unvanının Hamilton’un olağanüstü başarıları ve spora katkısı nedeniyle verildiği açıklandı. Lewis Hamilton, pist içinde ve dışında eşitliği destekleme, dezavantajlı gençleri ve çocukları koruma konusunda yaptıklarıyla herkesin gönlünü kazanmıştı.

Hamilton aldığı şövalyelik unvanı ile Stirling Moss, Jackie Stewart ve Jack Brabham’dan sonra bu unvana layık görülen dördüncü Formula 1 pilotu oldu. Ayrıca Frank Williams ve Patrick Head, Williams’ı pistin en başarılı takımlarından biri haline getirme çabalarından ötürü şövalye olarak kabul edilmiştir.

Ayrıca Hamilton, Aralık ayının başında BBC Yılın Spor Kişiliği ödülünü de ikinci kez kazandı. Hamilton bu ödülü ilk olarak 2014 yılında almıştı ve dört kez ikincilik ödülünün de sahibi oldu. Lewis Hamilton Yılın Spor Kişiliği ödülünü iki kez kazanan dört kişiden biri oldu.

Lewis Hamilton ‘a Tebrik Yağıyor

Mercedes’in takım patronu Toto Wolff ise, “Lewis, tüm zamanların en büyük yarış pilotlarından birisi ve Britanya’nın en iyi sporcusu. Hem pistteki mücadelesiyle hem de ayrımcılığa karşı olan duruşuyla liderliğini gösterdi.” dedi.

Ocak ayında resmi olarak görevine başlayan Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali, Lewis Hamilton’u tebrik etti ve “Lewis, bu sporun gerçek bir devi ve etkisi aracın içinde de dışında da çok büyük.” dedi. Ayrıca “Başardığı şey olağanüstü, hak ettiği ödülü aldığı için onu tebrik ediyoruz ve 2021 yılında daha iyilerini görmek için sabırsızlanıyoruz.” diye ekledi.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here