Lexus UX, satın alabileceğiniz en iyi SUV’lerden biridir. Stili cüretkar ve farklıdır, iç mekan her zamanki Lexus yüksek standartlarına göre tamamlanmıştır ve etkileyici bir dizi güvenlik ekipmanıyla donatılmıştır.

Üç aktarma organı bulunmaktadır. Birincisi, en uzun süredir, Lexus ve Toyota’nın gücü ön tekerleklere gönderen saygıdeğer 2.0 litrelik benzinli-elektrikli hybrid sistemidir. Bu modeller “250h” olarak işaretlenmiştir. İkincisi de bir benzinli-elektrikli hibrit, ancak dört tekerlekten çekişli ve adının sonuna “E-Four” ekleniyor. Son olarak, 2020’nin sonlarına doğru gelen tamamen elektrikli “300 e” modelidir.

Her sürümün kendine özgü güçlü yanları olsa da, zayıf yönleri yaygındır. Örneğin, bilgi-eğlence sistemi çok karmaşıktır. Ancak 2020’deki UX güncellemelerinin bir parçası olarak  biraz iyileştirildi.

Lexus UX hakkında

ux

Lexus, 1998’de RX’i piyasaya sürdüğünde premium crossover’ı icat etti. Ancak lüks marka kompakt SUV partisine biraz geç kaldı ve tamamen elektrikli bir modeli piyasaya sürmekte yavaş kaldı. Buna rağmen, Lexus NX’ini 2014’te piyasaya sürdü. Üç yıl sonra ise ilk tamamen elektrikli otomobilinin (UX 300 e) üretimine başladı.

Toyota’nın TNGA platformunun (Lexus dilinde GA-C olarak adlandırılır) uyarlamasına dayanıyor. Bu da onun temellerini Toyota Prius ve Toyota C-HR ile paylaştığı anlamına geliyor. Benzinli motora yardımcı olan yüksek voltajlı elektronikler sayesinde, tüm UX modelleri iyi yakıt tüketimi ve düşük egzoz emisyonları vaat ediyor.

Hybrit UX 250h modellerinin çoğu önden çekişli, azınlıkta ise E-Four dört tekerlekten çekişli modeller. İkincisi, gücü arka tekerleklere göndermek için arka diferansiyele entegre edilmiş ayrı bir elektrik motoru kullanır. Bunun, daha keskin viraj alma ve kaygan yüzeylerde daha iyi kavrama gibi birçok avantajı vardır. Ancak gerçekte günlük sürüşteki farkı fark etmeniz pek olası değildir. Eklenen masraf, önden çekişli modele bağlı kalacağımız anlamına gelir.

ux

Motorlar, 0-60 hızlanma ve en yüksek hız

Önden çekişli hibrit modellerde, 2.0 litrelik dört silindirli benzinli motor, toplam 180bhp ve 190Nm sistem çıkışı sağlayan bir elektrik motoruyla eşleştirilmiştir. Bu, 8,5 saniyelik 0 ila 100 km / saat süresine dönüşür. E-Four modellerinin, mütevazı bir 7bhp ve 55Nm tork sağlayabilen ekstra motora rağmen aynı güç ve tork çıkışlarıyla geldiği iddia ediliyor. E-Four modelleri, 8,7 saniye sürerek, hareketsiz haldeyken 100km / saate ulaşır. Tüm hibrit modeller 110 mil / saat maksimum hıza sahiptir.

Bu, CVT şanzımanın gerektiğinde yumuşak ve nispeten hızlı hızlanma sağlayan kompakt bir SUV için yeterince hızlıdır. Performans istenmediğinde UX’in rafine ve konforlu bir yolculuğa çıkması da aynı derecede etkileyici.

ux

Standart olarak takılan 17 inç alaşım jantlar, rüzgar direncini azaltmak ve hava akışını artırmak için tel kenarları boyunca Gurney kanatlarına sahiptir, ancak aero olmayan 18 inç alaşımlar da bir seçenek olarak mevcuttur.

Ayrıntılara gösterilen bu özen, kaliteli malzemelerin kullanımı ve kabin tasarımına benzersiz bir yaklaşımla birlikte, UX’in segmentte yüksek bir referans noktası oluşturduğu anlamına gelir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here