İngiliz şirket BBR, 2015 ile 2019 yılları arasında üretilen Mazda Miata ND modelleri için iki adet yeni süper şarj kitine sahip. Bu kitler sayesinde ise Mazda MX-5 modelinin gücü 157 PS’ten 228 PS’ye çıkabiliyor. BBR’nin sahip olduğu şarj kitleri Rotrex süper şarj sistemini kullanıyor. Fazlasıyla kompakt bir tasarıma sahip olan ünite, motorun hemen önünde farklı bir bölmede saklanıyor. Bu yeni süper şarj kitleri ile ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

BBR Süper Şarj Kitleri Mazda MX-5 Modelinin Gücünü Arttıracak

Öncelikle BBR süper şarj kitlerinin iki versiyondan oluştuğunu belirtelim. İlk versiyonu Mazda MX-5’in 201 Nm tork değerini 271 Nm torka çıkartıyor. Ayrıca bu kit, yukarıda da belirttiğimiz üzere modelin gücünü de 157 PS’ten 228 PS’ye çıkarabiliyor. Bu takviye sayesinde Mazda MX-5, 0-100 arası hızlanmasını 5.3 saniyede yapabiliyor. Bu da modelin normal versiyonundan yaklaşık olarak 2 saniye daha hızlı hızlanması demek. Bu kit, süper şarj cihazını ve tüm montaj malzemelerini içerisinde barındırıyor. Tüm bunlara ek olarak ise bir yağ soğutucusu ve ara soğutucu da beraberinde veriliyor. Ayrıca eğer isterseniz güncellenmiş ECU yazılımı da yakıt konusunda modelin oldukça verimli hale gelmesini sağlıyor. Kitin ikinci versiyonunda ise spor katalitik konvertöre sahip 2.5 inç çapında paslanmaz çelik egzoz manifoldu bulunuyor. BBR şirketinin yaptığı Dyno testlerine göre ise bu versiyon sayesinde araçların güç çıkışı 248 PS ve 293 Nm’ye ulaşabiliyor.

BBR süper şarj kitine sahip olmak isteyenlerin ödemesi gereken bedel ise 3.895 pound (4.386 dolar). Ayrıca ECU yazılımını da güncellemek isterseniz toplam ücret 5 bin dolara kadar çıkabiliyor.

 

Satılık Tüm Mazda Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here