SUV otomobil modellerine olan ilgi günden düne artıyor. McLaren da SUV modellere olan ilginin artışa geçtiği bir dönemde bu model üzerine çalışmalar yapmaya başladı. Markanın CEO’su Michael Leiters, röportajı sırasında ailelerin beklentilerini karşılayacak yönde bir otomobil üzerinde çalıştıklarının haberini verdi. Yeni model SUV araçlarının içten yanmalı araçlar yerine tamamen elektrikli bir model olacağını da ifade etti. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

McLaren Elektrikli SUV Üretimi İçin Çalışmalara Başladı

Şu anda batarya teknolojilerinde yaşanan problemler sebebiyle tamamen elektrikli bir aracın yapımının planlanması noktasında sıkıntılar yaşanmakta. Şirket, aileler için SUV bir model tasarladıklarını anlattı. Yeni CEO, ağırlık sebebiyle süper otomobiller için tamamen elektrikli bir tasarım yapmak istemediklerini de ifade etti. Ayrıca SUV modellerde yazılımın önemini vurguladı. Tamamen elektrikli araçlarda bu konuya daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini de söyledi.

CEO Leiters, Ferrari Purosangue ve Porsche Cayenne gibi araç projelerinde aktif olarak rol aldı. Böyle bir durum McLaren için oldukça önemli bir fırsat olarak gözüküyor. SUV araç tasarımında şirket adına tecrübeli birinin görev alması gelecek süreçteki yeniliklere çok yardımcı olacak. McLaren’dan gelmesi düşünülen SUV otomobil hamlesi şirketin mali anlamdaki başarısını artıracaktır. SUV üretimi yapan otomobil üreticilerine baktığımızda finansal anlamda başarı ivmesi yakaladıklarını rahatlıkla görebiliriz.

SUV otomobillere olan talebin giderek artmasıyla ilgili olarak; araçların geniş iç mekan tasarımlarının ve yerden yüksek oluşlarının özellikle dikkat çekmesiyle alakalı olduğu düşünülüyor. Bu yönden bakıldığında kullanıcılar tarafından SUV araçların daha fazla tercih edildiğini görmekteyiz. SUV araç üretimine yatırımda bulunmayan otomobil üreticileri kullanıcıların taleplerinin SUV araçlardan yana olduğunu fark ettiler. Böylece yatırımları SUV otomobil üreterek değerlendirecekler.

Son olarak, şirket daha fazla kazanç elde etmeyi istiyor. Böylelikle kullanıcı odaklı üretimler yapmak amacıyla SUV modeli araç tasarımı yapmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda gelecek olan yeni otomobili merakla bekliyoruz.

Sizler McLaren SUV modeli hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşünce ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında da fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here