Megane 2 | En İyi Fiyat Performans Aracı

1
2973

Renault markası küçük hacimli motorlara yapmış olduğu yatırımla kendisini çok geliştirmiş ve ülkemizde çok tercih edilen markalardan birisi haline gelmiştir. Bakım maliyetlerinin düşük olması, yakıt tüketiminin az olması da bu marka araçları daha alınabilir kılmıştır. Bu yazımızda Renault markasının çok sevilen Megane serisi içerisinde bulunan Megane 2 versiyonundan bahsedeceğiz.

Renault Megane Serisi

Renault markasının üretmiş olduğu megane modeli 1996 yılından günümüze kadar 4 farklı versiyonda üretilmiştir ve hala daha satışı devam etmektedir. Versiyon isimleri Megane 1, Megane 2, Megane 3, Megane 4 şeklinde devam etmiştir. Bizim kaleme aldığımız versiyon Megane 2 versiyonudur.

MEgane 2

Renault Megane 2

2002 – 2010 yılları arasında üretilmiş olan Megane 2 özellikle de tasarımıyla birçok kişinin ilgisini çeken bir araç olmuştur. Renault bu modeliyle birçok farklı markanın müşterisini de çekmeyi başarmıştır. Bu araç zamanında üreitlen diğer araçlardan çok farklıydı. Araç bulunduğu segmente göre çok heybetli gözüküyordu. Birçok kişi kartla otomobil çalıştırma sistemini ilk olarak bu araçta görmüştür. Aracın el freninin çift kollu olması ve Euroncap testlerinden 5 yıldız almış olması bu aracı alınabilir kılan etmenlerden bazılarıdır. 2006 yılında makyaj geçiren Megane 2 ‘nin makyajla birlikte farlarında stoplarında ve iç aksamda bulunan gösterge ışıklandırmalarında iyileştirmeler yapılmıştır. 4 farklı motor seçeneği bulunan bu aracın 6 farklı donanım seçeneği vardır.

Megane 2 Motor Seçenekleri

Megane 2 manuel şanzıman olarak 5 ileri ve nadir modellerde 6 ileri şeklindedir. Otomotik olanların tamamı 4 vitese sahiptir.

MEgane 2

1.4 Benzinli Motor Seçeneği:

98 hp ‘lik 1.4 litre atmosferik benzinli motor bu aracın kasasına göre güçsüz kalmaktadır. Özellikle dik rampalarda bir hayli zorlanmaktadır. Yakıt tüketimi 1.6 ya göre daha fazladır. Lpg’ye uyumludur.

1.6 Benzinli Motor Seçeneği:

110 hp ‘lik 1.6 litre atmosferik benzinl motor bu araç için en ideal motor seçeneği denilebilir. Performansı tatmin edici düzeydedir. Yakıt tüketimi ise idealdir. Şehir içi 10 litre uzun yolda ise 7 litre yakıt tüketir. LPG ile uyumludur.

1.5 DCİ Dizel Motor Seçeneği:

Küçük hacimli dizel motorlara yatırım yapan Renault markasının DCİ motorunun başarısını biliyoruz. Bu motorun ilk olarak kullanıldığı modellerden bir tanesi bu modeldir. Bu motor bu araçta 80 hp ve 105 hp olarak 2 farklı versiyonuyla kullanıldı. Tork değerlerinin yüksek olması 2 versiyonu da alınabilir kılıyor. Performans olarak sizleri yeterli bir şekilde tatmin edecektir.

2.0 Litre Benzinli

Genelde performans severlerin tercih etmiş olduğu bu motor seçeneği 136 beygir güç üretmektedir. Lpg’ye uyumludur.

Donanım Seçenekleri

MEgane 2

Bu aracçlarda klima, ABS, 2 hava yastığı ve ön cam otomatikliği standart olarak sunulmuştur.

Authentique

Piyasada en boş olarak bilinen pakettir. Arka camları manueldir. Standart donanımlara sahiptir. Müzik sistemi kasetçalarlıdır.

Sportway

Authentique paketine göre daha dolu olan bu paket içeriğinde sis farları ve cruise control bulunur. Cd çalarlıdır.

Dynamique

Makyajsız modelin en dolu versiyonudur. dijital klima, far sensörü, yağmur sensörü gibi özellikleri vardır. Dynamique tekno pakette ek olarak sunroof, far yıkama ve hız sabitleyici de bulunur.

Extreme

Sportway paketin faz 2 yani makyajlı modeldeki halidir. Ek olarak Çelik jantlar ve 4 cam otomatiğine sahiptir.

Expression

Dynamique paket ile aynı donanıma sahiptir. Döşeme rengi bejdir. Faz 2 lerde bulunur.

Privilege

Dynamique tekno paketle aynı özelliklere sahiptir. Özel koltuk döşemeleri, lastik basınç sensörü, xenon farlar gibi özellikleri mevcuttur. Faz 2 lerde bulunur.

MEgane 2

2.El Fiyatları Ne kadar Alınır mı ?

2.El otomobil fiyatlarının yüksek oluşu bu araçları da etkilemiştir. 50-80 bin₺ bütçesi olanlar için vazgeçilmez bir araçtır. Bu araçları alırken elektrik tesisatının düzgün oluşuna ve tüm donanımlarının çalışır  vaziyette olmasına dikkat edilmelidir. Yağmur anında kapı içlerine su alıyor mu? Sunroof var ise yolda giderken ses alıyor mu? bunlara bakılmalıdır.

2.El Megane İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here