Mercedes-Benz 300 SLR Dünyanın En Pahalı Otomobili Oldu

0
2203
mercedes-Benz 300 SLR, önden görünüm, gri renk

Mercedes-Benz 300 SLR 142 milyon dolara satılarak dünyanın en pahalı otomobili oldu. 1955 model klasik araba açık artırma usulüyle satıldı. Yeni sahibi bu klasik araba için bir servet ödedi.

Klasik araba tutkunlarının gözdelerinden birisi olan bu arabada bir klasik otomobilin yaşattığı tüm hisleri yaşamak mümkün. Bununla birlikte, kendine has tasarımı ve motoruyla eşi benzeri olmayan bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Tüm klasik arabaların bu özelliklere sahip olduğunu kabul etmek gerekir. Ancak Mercedes-Benz 300 SLR biraz daha fazlasını vaat ediyor desek yanlış olmaz. Kendi zamanında bile ortalığı kasıp kavuran bu klasik arabanın değerini açık artırmanın çekişmeli olmasından da anlamak mümkün.

Yeni Sahibi Mercedes-Benz 300 SLR İçin Bir Servet Ödedi

mercedes-Benz 300 SLR, gri renk, yandan görünüm

Bu klasik araba, açılınca martı şeklini alan kapıları ile oldukça gösterişli. Klasik otomobil müzayede şirketi RM Sotheby’s bu görkemli klasik araba için gizli bir açık artırma organize etti. Aracın gizli açık artırmasının açılış fiyatı 95 milyon dolar olarak belirlendi. Ancak açık artıma esnasında işler kızıştı ve fiyat giderek arttı. Sonunda arabanın yeni sahibi 142 milyon dolar vererek yarışı kazandı. Böylece 1955 model arabanın yeni sahibi oldu. 2.3 milyar TL’yi geçen bir fiyat ödeyen klasik araba tutkunu dünyanın en pahalı otomobiline de sahip olmuş oldu. Üstelik sadece en pahalı otomobil olmaya hak kazanmadı. Aynı zamanda dünyada satılan en pahalı 10 nesneden bir tanesi oldu. Böylece birden fazla rekora imza atmış oldu. Bu arada en pahalı otomobil rekoru önceden 70 milyon Euro değerindeki Ferrari 250 GTO’ya aitti.

Bu Klasik Arabayı Bu kadar Değerli Yapan Özellikleri Neler?

mercedes-Benz 300 SLR, gri renk, önden görünüm

Dünya üzerinde yalnızca iki tane Mercedes-Benz 300 SLR örneği var. Ayrıca bir sanat eserini andıran klasik araba geçmişinde de birçok başarıya imza atmış bir model. Formula 1 yarışının efsanelerinden olan Juan Manuel Fangio’nun bu klasik arabayla başarılı bir geçmişi var. Fangio’ya iki kere dünya şampiyonluğu getiren SLR aynı zamanda 1955 Dünya Spor Otomobil Şampiyonu ünvanını da elinde bulunduruyor. Ancak 1955’te büyük bir kazaya karışan SLR, 83 kişinin ölümüne yol açtığından geri plana alındı. Kendi zamanının olağanüstü arabası olan SLR, hala motor sporları tarihindeki en ölümcül kazanın başrolü.

mercedes-Benz 300 SLR, gri renk, arkadan görünüm

Bu nedenle diğer Mercedes-Benz 300 SLR modelleri günlük coupe araçlar haline getirildi. Böylece 290 km/s hıza çıkabilen araç müzeye kaldırıldı. Ancak Stuttgart’taki Mercedes-Benz müzesinde sergilenen araç için artık yeniden yollara çıkma vakti geldi. Araca hak ettiği değeri vereceği düşünülen özel müşterilere bir davet mektubu gönderen Alman otomobil üreticisi diğer SLR’yi ise hala müzede tutuyor.

Mercedes-Benz Klasik Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here